매운꽃게볶음 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 30일 방송한 요리 매운꽃게볶음 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

매운꽃게볶음

재료

꽃게(중간 사이즈) 2마리, 녹말가루 적당량, 식용유 적당량

통생강 1톨, 마른고추 슬라이스 1T, 두반장 2T, 굴소스 1T, 만능간장 1T, 청주 1T, 설탕 1T, 참기름 1t, 후춧가루 약간, 쪽파 5대

만드는 방법

1. 꽃게는 깨끗이 씻어 몸통을 6조각으로 토막 친다. 껍질이 단단하므로 위에서 내리치듯이 단번에 잘라야 한다.

2. 꽃게 다리 끝은 살이 없으므로 불필요한 양념이 들지 않도록 가위로 잘라 버리고 특히 껍질이 단단한 집게발은 칼로 두들겨 껍질을 대강 부수어 놓는다. 그래야 먹기가 편한다.

3. 손질한 게에 마른 녹말가루를 고루 묻혀서 잠시 스며들게 둔다.

4. 너무 많이 묻어 겉도는 녹말가루는 털어 내고 달군 튀김기름에 넣어 노릇하게 튀겨낸다.

5. 팬을 충분히 달군 다음 식용유를 두른다. 채 썬 생강, 마른 고추 슬라이스는 넣고 볶아 향을 낸다. 두반장, 굴소스, 만능간장, 청주, 설탕, 후추를 넣어 끓인다.

6. 양념이 고루 잘 어우러지면 튀긴 게를 넣어 재빨리 섞어 볶는다. 참기름을 넣고 골고루 뒤젹어 접시에 담는다.

7. 송송 썬 쪽파를 뿌려 낸다.

방송한 요리 매운꽃게볶음 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Spicy crab stir-fried

material

Blue crab (medium size) 2 grains, starch powder suitable amount, edible oil suitable amount

1 tall ginger, 1 teaspoon of sliced ​​dry pepper, 2 tsubo 2T, oyster sauce 1T, universal soy sauce 1T, sake 1T, sugar 1T, sesame oil 1t, black pepper slightly,

how to make

1. Wash the crab cleanly and cut the body into 6 pieces. Since the skin is hard, it must be trimmed at once, as if it were lifted from above.

2. The tip of the crab leg is not fleshy, so it is cut with scissors to prevent unnecessary seasonings. Especially, the hard claws are beaten with a knife to roughly crush the skin. So it is easy to eat.

3. Put dried starch powder in the prepared crab, soak for a while.

4. Bury too much, and the starch powder is poured out and fried in frying oil.

5. Fill the pan with enough cooking oil. Put ginger and dried chilli slices in a bowl and fry them. Add two squares, oyster sauce, soy sauce, sake, sugar, and pepper.

6. If the sauce is well mixed, put stir-fried crab and mix quickly. Put in sesame oil and evenly put it on a plate.

7. Sprinkle sunflower with Sunshine.

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