굴 바지락탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 17일 방송한 요리 굴 바지락탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

굴 바지락탕

재료 : 굴 300g, 바지락 300g, 통계피 10cm 1개, 레몬 1/2개, 월계수 잎 3장, 마늘 5쪽, 대파 1대, 다시마 우린 물 7컵, 소금, 후춧가루 약간씩, 무 200g

1. 굴은 무를 강판에 갈아 그 즙에 헹궈 건진 후에 볼에 굴을 담고 소금을 뿌려 물을 넣어 헹궈 건진다. 그래야 굴의 감칠맛이 살아 있다.

2. 바지락은 소금을 조금 뿌려서 신문지를 덮고 해감을 시켜 준 후에 흔들어 씻어 물기를 뺀다.

3. 레몬은 얄팍하게 슬라이스 하고 월계수 잎은 씻어 놓는다.

4. 마늘은 편으로 썰고 대파는 2cm 길이로 썬다.

5. 냄비에 다시마 우린 물을 붓고 끓으면 바지락과 통계피, 마늘, 월계수 잎을 넣고 끓인다.

6. 바지락이 입을 벌려 익혀지면 굴과 레몬, 대파를 넣고 후춧가루로 간을 맞춰 먹는다.

방송한 요리 굴 바지락탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Oyster shellfish

Ingredients: oyster 300g, clam 300g, statistics 10cm 1, lemon 1/2, laurel leaf 3, garlic 5pcs, 1 large wave, seaweed 7 cups water, salt, pepper slightly, no 200g

1. Cure oysters on a steel plate, rinse them in the juice, put the oysters in the bowl, sprinkle salt and rinse with water. So the oyster 's richness is alive.

2. Sprinkle a little salt on the paper clippings, cover the newspaper, let it calm down, then wash it off and drain it.

3. Slice the lemon lightly and wash the laurel leaves.

4. Cut the garlic on the side and cut the green onion 2cm long.

5. In the pan, we pour water into the sea tangle and boil it with boiling water, statuette, garlic, and laurel leaves.

6. When the clam is opened with its mouth open, add oysters, lemons, and green onions, and eat the black pepper to the liver.

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