꽃게찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 30일 방송한 요리 꽃게찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

꽃게찌개

재료

꽃게 2마리, 물 6C, 무 200g, 애호박 100g, 대파 1뿌리, 풋고추 1개, 홍고추 1개, 모시조개 8개, 맛조개 8개, 쑥갓 적당량, 다진 마늘 1T

고춧가루 2T, 만능 매운장 1T, 된장 1t, 생강즙 1t

만드는 방법

꽃게는 집게발을 자른 뒤 솔로 구석구석 문질러 깨끗이 씻는다. 등딱지를 떼어낸 뒤 양쪽에 붙어 있는 털을 말끔히 제거한다. 손질한 게의 몸통은 먹기 좋게 4등분하고 집게발은 떼어낸다. 등딱지는 가위로 잘라 국물이 더 잘 우러나도록 한다.

무는 껍질을 벗겨 나박나박 ᄊᅠᆫ다. 애호박은 반달 썬다. 풋고추, 홍고추는 어슷하게 썬다. 대파도 어슷 썬다. 쑥갓은 깨끗이 씻은 뒤 짧게 잘라둔다.

냄비에 해감시킨 조개와 분량의 찬물을 넣고 중불에서 끓이다가 조개 입이 모두 벌어지고 국물이 뽀얗게 우러나면 면보에 국물을 거른다. 조개는 건져둔다. 냄비에 거른 조개국물을 붓고 무를 넣어 끓인다.

무가 익어 투명해지면 고춧가루, 만능 매운장, 된장을 풀어준다. 손질한 꽃게, 애호박, 풋고추, 청고추를 넣어 중불에서 한소끔 끓인다.

다진 마늘, 생강즙, 대파, 건져둔 조개를 넣어 끓인다. 한번 더 끓어오르면 쑥갓을 얹은 뒤 불에서 내린다.

방송한 요리 꽃게찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Crab stew

material

2 crabs, 6 c of water, 200 g of mung bean, 100 g of zucchini, 1 roots of green onion, 1 green pepper, 1 red pepper, 8 clams of moss, 8 clams of mozzarella,

Red pepper powder 2T, universal spicy 1T, miso 1t, ginger juice 1t

how to make

The crab cuts the claws and then rubs it all over the soles. Remove the carapace and remove the hair on both sides. The trunk of the trimmed crab is cut into four equal parts and the claws are removed. The carapace is cut with scissors to make soup better.

The bark is peeled and the bark is washed away. The zucchini slices half moon. The green pepper and the red pepper are cut in a diagonal direction. The big waves also diverge. Wash the sagittarius thoroughly and cut it short.

Put a shellfish and a small amount of cold water in a pot, boil it in a medium heat, and open the shellfish mouth. If the soup comes out white, the soup is filtered. Save the shellfish. Pour the seaweed soup into the pot and boil it with radish.

When it becomes uncooked and becomes transparent, it releases red pepper powder, versatile spicy chestnut, miso. Put in gourd crab, zucchini, green pepper, and blue pepper.

Chopped garlic, ginger juice, green onions, and boiled shells are boiled. When it boils again, it puts up a sagittari and it comes out from the fire.

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