오곡밥
재료
찹쌀 2컵, 물, 소금 1작은술, 검은콩 1/2컵, 차수수 1/2컵, 붉은팥 1/2컵, 차조 1/2컵
만드는 법
1. 찹쌀은 30분 정도 물에 담가 불린 후 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
2. 검은콩과 차수수는 1시간 정도 불리고 차조는 물에 씻어 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
3. 붉은팥은 센불에 끓여 팥물을 따라 버린 후 중불로 낮추어 20분 정도 더 끓여 팥이 터지지 않을 정도로 삶아 체에 밭치고, 팥 삶은 물에 소금을 넣는다.
4. 김 오른 찜기에 면보 깔고 찹쌀과 검은콩, 차수수, 붉은팥, 차조를 한데 섞어 넣는다. 김 오르고 30분 정도 찌다가 소금을 넣은 팥물을 고루 뿌린다.
5.불을 끄고 5분 정도 뜸을 들인다.
방송한 요리 오곡밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Oggubo
material
2 cups of glutinous rice, 1 teaspoon of water, salt, 1/2 cup of black beans, 1/2 cup of order, 1/2 cup of red bean, 1/2 cup of red bean
how to make
1. The glutinous rice is soaked in water for about 30 minutes and then sowed in a sieve.
2. Black beans and the water is called for about 1 hour, and the tea is washed in water and sown on the sieve.
3. Red bean is boiled in high heat, and after throwing away bean paste, lower it to medium fire and boil for about 20 minutes to boil so that red bean does not burst, and put salt in boiled bean.
4. Put a cotton swab on the steamer and mix it with glutinous rice, black beans, sake water, red beans, and green tea. Go up and sprinkle about 30 minutes of soaked salt.
5. Turn off the heat and let it warm up for about 5 minutes.
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