< 대파김치 >
재료: 대파 3단, 굵은 소금 1/2컵
양념: 멸치액젓 1/3컵, 황석어젓 1/4컵, 새우젓 3T, 마른 홍고추 5개, 고운 고춧가루 1/2컵, 다진 마늘 4T, 다진 생강 1t,
찹쌀죽(된 것) 1/2컵, 생수 2컵, 매실청 3T, 소금 약간
1. 손질한 대파 3단에 멸치 액젓 1/3컵을 넣는다
2. 믹서에 멸치 액젓, 황석어젓 각각 1/3컵, 마른 홍고추 5개, 고운 고춧가루 반 컵, 다진 마늘 4T, 다진 생강 1t을 넣고 간다
3. 곱게 간 양념에 찹쌀 죽 반 컵을 넣고 섞는다
4. 고추씨와 새우젓 3T을 넣어 간을 맞춘다
5. 미리 손질한 대파에 양념이 잘 베도록 골고루 묻힌 후 잠시 둔다
6. 차돌박이를 구워 대파 김치와 같이 먹는다
방송한 요리 대파김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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<Daepa kimchi>
Ingredients: 3 layers of greens, 1/2 cup of coarse salt
Seasoning: 1/3 cup of anchovy sauce, 1/4 cup of hwangseokjang sauce, 3 tons of shrimp sauce, 5 pieces of dried red pepper, 1/2 cup of red pepper powder, 4T of chopped garlic, 1t of chopped ginger,
Glutinous rice porridge 1/2 cup, 2 cups of water, plum juice 3T, salt
1. Put a 1/3 cup of anchovy sauce on the third stage
2. Put 1/3 cups of anchovy sauce, 1/2 cup of dried red pepper, half cup of red pepper powder, 4T of chopped garlic, and 1t of chopped ginger in a mixer.
3. Add a half cup of glutinous rice porridge to the finely chopped sauce and mix.
4. Put pepper seeds and 3T of shrimp sauce together
5. Pre-trimmed green onions and put them in a bowl.
6. Bake the marbled meat and eat it with the broth kimchi.
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