굴젓
재료
굴 1kg(5컵), 찹쌀죽 1/2컵, 고운고춧가루 2/3컵, 생강채 1큰술, 마늘채 2큰술, 파채 3큰술,소금 1/2컵, 무 200g(한컵), 밤 4개, 배1/2개
만드는 법
굴은 알이 작고 또렷또렷한 싱싱한 것을 고른다.
1을 소금물에 살살 씻어 소쿠리에 건져 소금을 약간 뿌려 둔다.
다시마 물에 되직하게 찹쌀죽을 쑨다.
3에 고운고춧가루를 넣어 섞어준다.
생강, 마늘, 파는 모두 곱게 채로 썬다.
무는 사방 1.5cm 크기로 납작하게 썰고 밤은 껍질을 벗겨 굵게 채 썬다.
4와 5와 6을 넣고 소금을 넣어 고루 버무린다.
고춧물 들면 손질한 굴을 넣고 살살 섞는다. 버무릴 때 으스러지지 않도록 조심한다.
2~3일 동안 익혀 먹는 것이 좋으며 열흘을 넘기지 않고 먹는 것이 좋다.
방송한 요리 굴젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Tuna
material
1 cup of oysters (5 cups), 1/2 cup of glutinous rice porridge, 2/3 cup of red pepper powder, 1 tablespoon of ginger, 2 tablespoons of garlic, 3 tablespoons of fennel, 1/2 cup of salt, 200g of cup , 1/2 ship
how to make
Oysters are small, crisp and crisp.
1 is washed with salt water gently, and it drains to a colander and sprinkles a little salt.
I made glutinous rice to die in kelp water.
Add 3 tablespoons of red pepper powder.
Cut ginger, garlic, and vegetables all finely.
Cut the bouquet into flat pieces 1.5cm in size and peel the chestnuts at night.
Add 4, 5 and 6, add salt and stir well.
Add the groomed oysters and mix them gently. Be careful not to crumble when you are buried.
It is good to eat for 2 to 3 days and eat it without going over 10 days.
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