오미자 발효액 식초
재료
오미자발효액 1L, 생수 1L, 이스트 2/1작은술, 종초1컵
만드는 법
1. 오미자 발효액( 47 브릭스)에 생수를 동량으로 섞어준다.
2. 이스트를 따뜻한 물 반컵에 넣어 섞어준다.
3. 뚜껑을 덮어 25~27℃의 따뜻한 곳에 보관하면 7~10 일후 술이 만들어진다.
4. 술이 만들어지면 술량의 10~15%의 종초를 넣고 면보를 덮어준다.
5. 3~5일 사이(종초를 넣어주지 않을 땐 일주일정도 걸린다)에 초막이 생기면 미생물들의 호흡을 위해서 하루에 한번정도 흔들어 초막을 깨준다 이때 온도는 28~30℃를 유지시키며 한달 정도 초산발효 시킨다.
6. 초산발효가 끝나면 상등액만 걸러서 후숙시킨다
방송한 요리 오미자 발효액 식초 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Omija fermented solution vinegar
material
1 L of Omija fermentation broth, 1 L of bottled water, 2/1 teaspoon yeast, 1 cup of herb
how to make
1. Mix the same volume of mineral water with the broth of Omija (47 Bricks).
2. Put yeast in a cup of warm water and mix.
3. Cover the lid and store it in a warm place at 25 ~ 27 ℃. After 7 ~ 10 days, drink will be made.
4. When the liquor is made, put 10 ~ 15% of the molasses and cover it with a cotton swab.
5. Between 3 and 5 days (it takes about a week when you do not put the plant), the plant is shaken about once a day for breathing of microorganisms. The temperature is kept at 28 ~ 30 ℃, .
6. After acetic acid fermentation is over, add supernatant to feed
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