오미자 발효액 식초 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 4월 12일 방송한 요리 오미자 발효액 식초 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

오미자 발효액 식초

재료

오미자발효액 1L, 생수 1L, 이스트 2/1작은술, 종초1컵

만드는 법

1. 오미자 발효액( 47 브릭스)에 생수를 동량으로 섞어준다.

2. 이스트를 따뜻한 물 반컵에 넣어 섞어준다.

3. 뚜껑을 덮어 25~27℃의 따뜻한 곳에 보관하면 7~10 일후 술이 만들어진다.

4. 술이 만들어지면 술량의 10~15%의 종초를 넣고 면보를 덮어준다.

5. 3~5일 사이(종초를 넣어주지 않을 땐 일주일정도 걸린다)에 초막이 생기면 미생물들의 호흡을 위해서 하루에 한번정도 흔들어 초막을 깨준다 이때 온도는 28~30℃를 유지시키며 한달 정도 초산발효 시킨다.

6. 초산발효가 끝나면 상등액만 걸러서 후숙시킨다

방송한 요리 오미자 발효액 식초 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Omija fermented solution vinegar

material

1 L of Omija fermentation broth, 1 L of bottled water, 2/1 teaspoon yeast, 1 cup of herb

how to make

1. Mix the same volume of mineral water with the broth of Omija (47 Bricks).

2. Put yeast in a cup of warm water and mix.

3. Cover the lid and store it in a warm place at 25 ~ 27 ℃. After 7 ~ 10 days, drink will be made.

4. When the liquor is made, put 10 ~ 15% of the molasses and cover it with a cotton swab.

5. Between 3 and 5 days (it takes about a week when you do not put the plant), the plant is shaken about once a day for breathing of microorganisms. The temperature is kept at 28 ~ 30 ℃, .

6. After acetic acid fermentation is over, add supernatant to feed

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