고등어 김치찜
[재료]
고등어 5마리, 김치 1.5kg (2포기), 청주넣고 삶은 무 400g, 굵은 파 2대, 양파 2개
[양념]
진간장 5T, 굵은 고춧가루 1C, 청주 3T, 다진 마늘 4T, 설탕 2T,
김치국물, 후추, 들기름, 산야초 발효액 적당량
[과정]
1. 팬에 무를 깔아준다
2. 속을 털어낸 김치를 여러겹으로 겹친다
3. 펼친 김치 속에 고등어를 싼다
4. 냄비에 고등어김치쌈을 넣고 들기름을 끼얹는다
5. 김칫국물을 넣고 양파를 넣고 물을 붓는다
6. 불을 끄고 들기름을 두르면 완성!
방송한 요리 고등어 김치찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Steamed mackerel kimchi
[material]
5 mackerels, 1.5 kg of kimchi (2 aquariums), 400 g of boiled radish with sake, 2 large coarse, 2 onions
[seasoning]
Soy sauce 5T, thick red pepper powder 1C, sake 3T, chopped garlic 4T, sugar 2T,
Kimchi soup, pepper, perilla oil, acid fermentation solution suitable amount
[process]
1. Spread radish on the fan
2. Overlap the kimchi which is shaken out of the inside.
3. Cover mackerel in open kimchi
4. Put the mackerel kimchi in a pan and put on the perilla oil.
5. Put the Kimchi juice, add the onion and pour water.
6. Turn off the lights and wake up the perilla and you're done!
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