우엉 곤약쌀 햄버거
[재료]
쇠고기 간 것 500g, 다진양파 100g, 우엉1대(150g), 곤약쌀 30g, 계란 1개, 식용유 1큰술, 소금, 후추 약간씩,
매실청, 맛간장, 무 간 것 적당량, (시치미, 고운 고춧가루, 후추, 깨 간 것)
갓 지은 밥 1공기, 채썬 양배추, 우스터소스, 케쳡, 머스터드 적당량
[과정]
1. 갈아놓은 쇠고기에 감자칼로 깎은 우엉을 넣는다
2. 후추와 소금을 넣고 다진 양파를 넣어 치댄다
3. 고기 반죽에 빵가루 대신 곤약 가루를 넣는다
4. 고기 반죽에 달걀과 우유를 넣는다
5. 반죽 후 동그랗게 빚으며 손바닥으로 쳐주고, 반죽 중앙을 눌러 움푹하게 만든다
6. 팬을 달군 후 약한 불에서 반죽을 굽는다
7. 우스터소스와 간장, 머스터드소스, 케첩을 섞어 소스를 만든다
8. 고기 반죽을 익힐 때 물을 약간 붓고 뚜껑을 덮는다
9. 햄버거에 만든 소스를 충분히 뿌린다
방송한 요리 우엉 곤약쌀 햄버거 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Burdock konjac rice hamburger
[material]
500g of ground beef, 100g chopped onion, 1 burdock (150g), 30g of konjac rice, 1 egg, 1 tablespoon of cooking oil, salt, pepper slightly,
Plum juice, flavored soy sauce, boiled rice Appropriate amount, (seichimi, chili powder, pepper, sesame)
Freshly cooked rice 1 Air, Chalm cabbage, Worcester sauce, Ketchup, Mustard Appropriate amount
[process]
1. Put burdock cut with potatoes in ground beef
2. Put pepper and salt and put chopped onion.
3. Put konjac flour instead of bread crumb in meat dough
4. Put egg and milk in meat dough
5. After kneading, make a circle, put it in the palm of your hand, and press the center of the dough to make it hollow
6. Boil the pan and bake the dough in a weak fire.
7. Make a sauce with Worcester sauce, soy sauce, mustard sauce, ketchup
8. Pour some water on the meat dough and cover the lid
9. Sprinkle enough of the hamburger sauce
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