표고버섯 들깨탕
생표고 5장, 팽이 버섯 1/2봉, 느타리 버섯 150g, 조랭이 떡 100g, 파 1대, 무 100g, 다시마 10cm, 거피 들깨 가루 6큰술, 다진 마늘 1큰술, 소금, 후추 적당량
1. 무와 다시마를 넣고 찬물을 넣고 끓여 물이 끓으면 다시마를 건지고 10분 정도 더 끓여 육수를 만든다.
2. 표고버섯은 채치고 팽이 버섯은 밑둥을 잘라주고 새송이 버섯과 느타리버섯은 적당한 두께로 찢어둔다.
3. 파는 반으로 갈라 5cm로 등분한다.
4. 전골냄비에 버섯을 모아 담고 준비된 육수를 잠길 정도만 붓고 끓인다.
5. 버섯의 맛이 국물에 빠져나오면 떡과 들깨가루를 넣어준다.
6. 국물이 어우러지게 끓으면 다진 마늘과 파를 넣고 끓여 소금, 후추로 간을 맞춘 뒤 불을 끈다.
방송한 요리 표고버섯 들깨탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Shiitake mushrooms with peanuts
5 tablespoons, 1 1/2 cups of top mushroom, 150g of mushroom, 100g of rice cake, 100g of radish, 100g of radish, 10cm of kelp, 6 tablespoons of peeled garlic, 1 tablespoon of chopped garlic, salt, pepper
1. Put radish and kelp, add cold water and boil. When the water boils, spread kelp and boil for about 10 minutes to make broth.
2. Shiitake mushrooms, top mushrooms cut off the base, fresh mushrooms and oyster mushrooms are torn to the appropriate thickness.
3. Divide into half and divide into 5cm.
4. Put mushrooms in pots and boil them in a pan.
5. When the mushroom's taste comes out into the soup, put rice cake and perilla powder.
6. If the soup mixes well, add chopped garlic and parmesan, boil, salt, and pepper.
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