늙은호박 은갈치조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 2월 25일 방송한 요리 늙은호박 은갈치조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

늙은호박 은갈치조림

재료 : 갈치, 늙은 호박, 양파, 대파, 청양고추

양념 재료 : 쌀뜨물, 고추장, 된장, 고춧가루, 간장, 다진 마늘, 생강, 무, 청주

1. 갈치는 지느러미를 손질하고 5-7cm 길이로 토막을 내어 대가리를 떼어내고 내장을 씻어 낸다.

2. 무는 껍질째 씻어 물기를 닦고 사방 7cm 크기로 1cm 두께로 썬다.

3. 늙은 호박은 껍질을 대강 벗기고 속씨를 긁어낸 후에 무와 같은 크기로 썬다.

4. 양파는 큼직하게 6등분하고 대파는 3cm 길이로 토막 낸다. 청양고추는 송송 잘게 썬다.

5. 볼에 쌀뜨물을 담고 고추장과 된장 고춧가루 간장 마늘 생강 청주를 넣어

잘 섞어 양념장을 묽게 만든다.

6. 냄비에 무와 갈치를 깔고 그 위에 늙은호박 양파 대파를 올린 후에

준비한 5의 양념장을 끼얹는다.

7. 뚜껑을 덮고 센 불에서 끓으면 20분 정도 그냥 둔 후에 불을 약하게 줄여 30분 정도 조린다.

8. 7에 청양고추를 뿌리고 불에서 내려 잠시 뜸을 들인 후에 그릇에 담아낸다.

방송한 요리 늙은호박 은갈치조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Old pumpkin cooked with garlic
Ingredients: Garlic, old pumpkin, onion, green onion, Cheongyang pepper

Seasoning ingredients: Rice, hot pepper paste, miso, red pepper powder, soy sauce, chopped garlic, ginger, radish, sake

1. Grind the fins, trim the skin 5-7cm long, remove the head and wash the internal organs.

2. Wash the bark, wash the bite, and cut into 1cm thickness every 7cm size.

3. Old pumpkin peeled the skin roughly, scraping the seeds and then cut to the same size as radish.

4. The onions are divided into six equal parts and the long pieces are cut into 3cm length. Cheongyang chili cuts finely.

5. Put rice soup in bowl and put red pepper paste and miso pepper powder soy sauce garlic ginger sake

Mix well to dilute the sauce.

6. Put a radish and garbage in the pan and place an old pumpkin onion on it

We put 5 seasoning sauce prepared.

7. Cover the lid and boil in high heat. Leave it for about 20 minutes, then lightly reduce the fire and cook for about 30 minutes.

8. Sprinkle Cheongyang red pepper in 7, put it out of the fire and put it in a bowl after boiling for a while.

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