아마란스 우거지밥
불린 쌀 3컵, 불린 우거지 3컵, 아마란스 1/4컵, 멸치 10마리, 다시마 1쪽
우거지 양념 - 된장 2큰술, 다진 파 2큰술, 마늘 1큰술, 들기름 2큰술
비빔 양념장 - 간장 3큰술, 고춧가루 2작은술, 참기름 1큰술, 다진 마늘 1작은술, 통깨 1작은술
1. 우거지는 2cm 길이로 쫑쫑 썰어 물기를 짠 뒤 양념에 고루 버무린다.
2. 밥통에 불린 쌀을 넣고 그 위에 우거지를 고루 펴 얹고 물을 부어준다.
3. 밥이 완성되면 멸치와 다시마는 건져내고 고루 비빈다.
4. 양념간장을 곁들여 비벼 먹는다.
방송한 요리 아마란스 우거지밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Amaranth rice bowl
3 cups of boiled rice, 3 cups of boiled rice, 1/4 cup of amaranth, 10 anchovies, kelp 1
Garlic sauce - 2 tablespoons miso, 2 tablespoons minced pork, 1 tablespoon garlic, 2 tablespoons oil
Bibim sauce - 3 tablespoons soy sauce, 2 teaspoons of red pepper powder, 1 tablespoon sesame oil, 1 teaspoon chopped garlic, 1 teaspoon sesame seeds
1. Cut 2cm long ground beef and bite into the sauce.
2. Put rice, called rice bran, on top of it, spread the rice paper evenly and pour water.
3. When the rice is finished, the anchovy and kelp are rescued and smooth.
4. Rinse with seasoning soy sauce.
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