꽃게 마 찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 11월 11일 방송한 요리 꽃게 마 찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

꽃게 마 찜

재료: 꽃게 3마리, 미더덕 200g, 마300g, 콩나물 400g, 미나리 60g,청,홍고추1개씩, 대파⅓대, 찹쌀가루, 참기름 1큰술, 통깨 2작은술

밑 국물: 콩나물 삶은 물 또는 멸치국물 200ml + 된장1작은술

꽃게찜 양념장: 들깨가루 2작은술, 고춧가루 3큰술, 마늘 2작은술 , 생강술 2큰술, 맛술 2큰술, 간장 1큰술, 참치액 4작은술, 양파 즙 ⅔컵,올리고당 2작은술, 후추

1. 꽃게는 등딱지를 떼어내고 벌려 게 등딱지의 내장과 알은 모아두고 아가미와 눈과 입, 다리부분의 끝을 잘라내고 먹기 편하게 4~6등분한다.

2. 마는 반 으로 썰고 0.8cm 두께 정도로 반달 크기로 썰고 고추와 대파는 어슷 썰고

미나리는 줄기만 다듬어 씻어 5cm로 썬다.

3. 냄비에 물1컵과 콩나물을 넣고 쎈 불에서 김이 나기 시작하면 1분정도 쪄준다.

4. 콩나물 삶은 물과 된장을 섞어 체에 내려 준비한다.

5. 멸치국물을 둥근 팬에 멸치된장 밑 국물과 미더덕, 손질된 꽃게와 양념장을 넣고 강불로 5분간 끓여준다.

6. 썰어놓은 마와 게 내장을 넣고 3분을 더 끓인 다음 고추와 대파를 넣고 30초간 끓이고 찹쌀가루를 넣어 국물을 걸죽하게 만든다

7. 찐 콩나물과 미나리를 넣어 섞어 준 다음 불을 끄고 참기름과 통깨를 뿌려 완성한다.

방송한 요리 꽃게 마 찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

#####################################
Steamed crab mash

Ingredients: 3 crabs, 300 hectares, 300 grams, 300 grams of bean sprouts, 400 grams of parsley, 60 grams of buttercups, 1 each of blue and red pepper, 1/3 large pieces, glutinous rice powder, 1 tablespoon sesame oil,

Bottom: Bean sprouts Boiled water or anchovy broth 200ml + 1 miso miso

2 teaspoons of garlic, 2 tablespoons of garlic, 2 tablespoons of ginger, 2 tablespoons of soy sauce, 1 tablespoon of soy sauce, 4 teaspoons of tuna juice, ⅔ cup of onion juice, 2 teaspoons of oligosaccharide, pepper

1. Remove the carapace from the carapace and open the carapace with the guts and eggs, cut the ends of the gills, eyes, mouth and legs and divide them into 4 ~ 6 pieces.

2. Cut the meat into halves and cut into half-midsize pieces about 0.8 cm thick.

Wash buttercups only with stem and cut to 5cm.

3. Put 1 cup of water and bean sprouts in the pan and steam it for about 1 minute when steaming starts from the steaming hot.

4. Bean sprouts Boil water and miso mixed with the sieve to prepare.

5. Anchovy broth, anchovy in a round pan, add the broth, minceduk, trimmed crab and sauce, and boil for 5 minutes on the river.

6. Add sliced ​​horseradish and crab tenderloin and simmer for 3 minutes. Add chili and green onions, simmer for 30 seconds, and add glutinous rice flour to make soup.

7. Mix the steamed bean sprouts and buttercups, turn off the heat, and sprinkle with sesame oil and sesame seeds.

참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.

오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?

 오리온 스윙칩은 어떤 맛 일까 ?  오리온 스윙칩은 포카칩과 더불어  1994년부터 내고 있는  볶음 고추장맛으로 기억하고 있는 감자칩입니다. 2014년 이전에는 얇았고 여러 종류가 있었으나 2014년~2015년까지 일시적으로 개편되어 상당히 두꺼워...

ad