연잎밥
재료
연잎 3~4장, 현미 1/4컵, 찹쌀 2컵(300g), 불린서리태 1/4컵, 수수 1/4컵, 물 3컵, 은행 8알,
호두 4개 또는 잣 1큰술 (생땅콩, 해바라기씨, 호박씨 대체가능), 소금물(소금 1/2작은술, 물 1/4컵),
찰밥 반공기~2/3공기
만드는 법
1.찹쌀을 깨끗이 씻은 후 물 3컵(600ml)을 넣고 3~4시간 정도 불린 뒤 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
2.연잎은 흐르는 물에 깨끗이 씻은 후 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
3.달군 팬에 은행을 넣고 약한 불에서 5분간 볶은 다음 키친타월로 비벼서 껍질을 벗긴다.
4.김이 오른 찜기에 젖은 면보를 깔고 찹쌀을 넓게 펼쳐 올린 뒤 40분간 찐다. 이때 중간 중간 소금물(물 1/4컵 + 소금 1/2작은술)을 뿌린다.
5.그릇에 연잎을 1장씩 펴고 찰밥100~180g씩을 올린다. 찰밥 위에 은행, 불린 서리태, 대추, 호두를 올린 후 연잎으로 감싼다.
6.김이 오른 찜기에 연잎밥을 넣고 센 불에서30~35분간 찐다.
방송한 요리 연잎밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Rice with lotus leaves
material
3 ~ 4 long leaves, 1/4 cup of brown rice, 2 cups of glutinous rice (300g), 1/4 cup of frosted quarter, 1/4 cup of sorghum, 3 cups of water,
4 walnuts or 1 tablespoon of pine nuts (canned peanuts, sunflower seeds, pumpkin seeds), salt water (1/2 teaspoon salt, 1/4 cup water)
Semi air ~ 2/3 air
how to make
1. After washing the glutinous rice, add 3 cups of water (600ml) and let it boil for 3 ~ 4 hours.
2. The lotus leaves are cleaned in running water, then sowed in a sieve and drained.
3. Put the bank into the pan, roast it for 5 minutes in a weak fire, and peel it off with a kitchen towel.
4. Kim spreads a wet cotton swab on the steamer and spreads glutinous rice wide and steam it for 40 minutes. Sprinkle medium middle salt (1/4 cup water + 1/2 teaspoon salt).
5. Spread one sheet of kelp leaf in a bowl and put 100 ~ 180g of salted rice. I put a bank, a calligraphy, a jujube, and a walnut on a salamander and wrap it with a lotus leaf.
6. Put steak rice in the steaming steamed steaming steam and steam it for 30 ~ 35 minutes in a high heat.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.