귤을 품은 두부보쌈
재 료: 두부1모, 무300g, 굴400g, 밀감2개, 쪽파5뿌리, 홍고추1개
무채양념: 소금1큰술, 식초4큰술, 설탕4큰술, 마늘1큰술, 생강1작은술, 통깨1큰술,
만드는 법
1) 끓는 소금물에 밀감과 두부를 넣고 데쳐 먹기 좋게 썰어준다
2) 굴은 싱싱한 것으로 준비하여 넓은 그릇에서 껍질과 잡티를 골라내고
무즙을 넣어 주물러 씻어 내고 소금물에 한번더 씻어 해감을 없애준다.
3) 홍고추는 씨를 빼고 어슷 썰고, 쪽파는 2cm 길이로 썰어 놓는다.
4) 무채를 곱게 썰어 소금1큰술에 20-30분정도 절여 물기를 제거한 후
분량의 양념에 무쳐준다.
5) 접시 가장자리에 두부를 돌려 담고 가운데 밀감, 굴, 무채를 올려 함께 먹는다.
***TIP***
- 두부를 끓는 데치면 간수가 빠지며 부서지지 않는다.
- 굴에 무즙을 넣어 씻으면 해감을 잘 흡수하며 잡내를 제거하는데 도움이 된다.
- 굴을 소금물에 씻어 싱싱함을 유지하여 식감을 살리는데 좋다.
- 무채를 소금에 절여 물기를 제거하고 무치면 물이 생기지 않아 양념이 씻기지 않는다.
- 새콤한 무채와 향긋한 밀감, 굴과 두부의 영양과 맛의 궁합이 좋다.
방송한 요리 귤을 품은 두부보쌈 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Tofu Bossam with tangerine
Ingredients: 1 pan of tofu, 300 g of radish, 400 g of oysters, 2 citrus fruits, 5 side roots, 1 red pepper
Mouze seasoning: 1 tablespoon salt, 4 tablespoons vinegar, 4 tablespoons sugar, 1 tablespoon garlic, 1 teaspoon ginger, 1 tablespoon sesame,
how to make
1) Put boiled brine in citrus and tofu and cut well
2) Prepare the oysters fresh, pick out the shells and sprouts from the wide bowl
Rinse with rinse and rinse with salt water once more to remove the feeling.
3) Cut the red pepper seeds with the seeds and slice them 2cm long.
4) Chop freshly pickled and cut into 1 tablespoon salt for 20-30 minutes, remove the water
Spice up the amount of spice.
5) Put the tofu on the edge of the dish and put it in the middle, put the oysters and oysters together.
*** TIP ***
- When you bake the tofu, the jail goes out and does not break.
- Washing the oysters in the oyster is good for absorbing the feelings and helping to remove the catch.
- It is good to wash the oysters in brine and keep the freshness and to save the texture.
- Remove the water from the irresponsible salt, and do not wash the spices because no water is produced.
- Sour irresistible, sweet citrus, good combination of nutrition and taste of oysters and tofu.
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