꼬막밥 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 2월 11일 방송한 요리 꼬막밥 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

꼬막밥

재료
꼬막 500g(삶아 살 바른 무게150g), 쌀 2컵, 들기름 1큰술, 소금 약간, 다시마 우린물 2컵,영양부추 80g

양념간장 : 부추 20g, 마늘 2작은술, 매실청 1작은술, 집간장 1작은술, 진간장3큰술, 대파다진것 1큰술, 멸치우린물 3큰술, 고추가루 2작은술, 통깨 2작은술

만드는 법
1. 꼬막은 물에 한시간 이상 담가 놓았다 건져 소금 한줌 넣고 씻어 건진 후 끓는 물에 소금 약간을 넣고 입이 벌어질 때까지 데쳐 건져 살을 발라 놓는다

2. 쌀은 씻어 30분간 마름 불림 후 분량의 다시마 우린 물과 소금, 들기름, 손질한 홍합을 넣고 백미취사로 밥을 짓는다.

3. 다시마 우린 물에 양념재료를 넣고 양념장을 만들어 둔다.

4. 취사완료 후 꺼내 뜨거울 때 영양부추를 섞어 완성 한다

방송한 요리 꼬막밥 레시피를 참고하세요..

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Chopped rice

material
500g of boiled rice, 2 cups of rice, 1 tablespoon sesame oil, a little bit of salt, 2 tablespoons of water, 2 cups of water, 80 grams of nutritive leek

Seasoned soy sauce: 20 g of leek, 2 teaspoons of garlic, 1 teaspoon of plum juice, 1 teaspoon of house soy sauce, 3 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon chopped onion, 3 tablespoons of anchovy, 2 teaspoons of chili powder, 2 teaspoons of sesame

how to make
1. Settles in water for at least one hour. Remove the salt, add a small amount of salt, wash it, and put some salt in the boiling water.

2. Rinse the rice for 30 minutes and then add the water, salt, oil, and mussel into the kelp.

3. Kelp We put seasoning ingredients in water and make marinade.

4. After cooking is completed, take out and mix it with hot noodles.

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