꼬막 두부 된장탕
재료: 꼬막 600g, 무 100g, 두부 1모, 대파 1/2대, 붉은고추 1개, 된장 2큰술, 다진마늘 1/2작은술, 건다시마 10cm 1조각, 물 5컵
1. 꼬막은 소금 탄 물에 담가 여러번 비벼 씻어 불순물을 씻어낸다
2. 냄비에 꼬막과 건다시마를 넣어 끓인다
3. 꼬막의 입이 벌어지면 젓가락으로 휘저어 모래를 뺀 뒤 꼬막은 건지고 육수는 윗 물만 사용한다
4. 육수에 납작하게 썬 무를 넣어 잠시 끓이디가 무가 익으면 된장을 푼다
5. 두부, 대파, 붉은 고추를 넣고 끓인다
6. 마지막에 익은 꼬막을 넣어 마무리한다
방송한 요리 꼬막 두부 된장탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Tofu Tofu miso soup
Ingredients: 600g of crab, 100g of radish, 1 slice of tofu, 1/2 fry, 1 red pepper, 2 tablespoons soybean paste, 1/2 teaspoon chopped garlic,
1. The cheeks are soaked in salted water and washed several times to wash out the impurities.
2. Put the kelp and the kelp in the pot and simmer.
3. If the mouth of the cock is opened, stir it with chopsticks to remove the sand and dry the cockle.
4. Put the radish flat on the broth and boil it for a while.
5. Add tofu, green onion, red pepper and simmer.
6. Finish with the last ripe pickle.
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