멍게 배추김치
재 료
배추 1망 (3포기), 멍게 2kg (손질하면 속살 500g, 국물 1L 정도 나옴)
절임재료 : 물 3L, 소금 900g
소재료
무채 1kg, 부추 150g, , 쪽파 200g 배채 300g
양념 재료
마른고추 150g, 홍고추 100g, 고춧가루 1컵, 다진마늘 150g, 다진생강 20g, 찹쌀풀 1컵
젓갈 재료
멸치액젓 300g, 새우젓 50g
1. 배추를 8시간에서 10시간 절인다. (휘어보고 부러지면 잘 절여진 상태)
2. 멍게를 먹기 좋은 크기로 가위로 잘라, 국물은 받아놓고 알맹이는 따로 준비해둔다.
3. 마른 고춧가루, 홍고추, 마늘, 생강을 손질해서 믹서에 간다
4. 찹쌀죽 (1컵) 믹서에 간 양념과 멍게 국물, 고춧가루, 액젓을 섞는다
5. 양념과 부추, 쪽파, 무채를 섞어 양념소를 만든다.
6. 배추에 속을 채워 넣으면 완성
방송한 요리 멍게 배추김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Chinese cabbage kimchi
material
Cabbage 1 net (3 aquariums), mokgeo 2kg (If you trim, 500g, 1L of soup comes out)
Pickles Ingredients: 3L of water, 900g of salt
Raw material
Dried herb 1kg, leek 150g, and safflower 200g Bran 300g
Seasoning ingredients
Dried red pepper 150g, red pepper 100g, red pepper powder 1 cup, chopped garlic 150g, chopped ginger 20g, glutinous rice 1 cup
Seafood
Anchovy fish sauce 300g, shrimp sauce 50g
1. Cut Chinese cabbage for 8 to 10 hours. (Bent and broken when broken)
2. Cut scissors in a size that is good to eat, and keep soup stock and prepare the grain separately.
3. Go to the mixer with dried red pepper powder, red pepper, garlic and ginger.
4. Glutinous rice porridge (1 cup) Mix seasoning, mung bean soup, red pepper powder and sauce in a mixer
5. Mix seasoning and leek, side dishes and stir-fry to make seasonings.
6. Completion of Chinese cabbage
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