양파 김치 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 1일 방송한 요리 양파 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

양파 김치

재료
양파(작은 것)4개, 굵은 소금2큰 술,무(2cm)1토막, 부추8줄기, 당근(2cm)1토막, 쪽파2줄기, 김치 양념2큰 술, 굵은소금1큰 술

양념
고춧가루 50g, 멸치액젓2큰 술, 통마늘 20g, 생강 10g, 대파10g, 무 100g, 새우젓 1큰 술, 보리풀1/4컵, 다시마 육수 1/4컵, 굵은소금조금

만드는 법

1. 무, 마늘, 생강, 양파, 대파를 잘게 썰어서 준비하기

2. 1의 재료를 믹서에 풀, 새우젓, 액젓, 다시마 우린 물을 넣어서 곱게 간다

3. 2의 재료를 믹싱볼에 넣고 소금을 넣어서 잘 섞는다

4. 3의 재료에 고춧가루를 넣어서 잘 섞은 다음 통에 담아서 냉장 보관

5. 양파는 껍질을 제거한 다음 깨끗이 씻어서 + 자로 칼집을 낸다

6. 소금물에 양파를 1시간 정도 담가 가운데 +자가 절여지면서 잘 벌어지도록 절인다.

7. 부추, 쪽파 2cm 당근, 양파 채를 썰어 준비하고 김치양념과 버무려 놓는다

8. 양념소를 양파 칼집 낸 곳에 넣고 나머지 소를 다 얹어서 통에 담고 한나절 두었다가 냉장한다.

방송한 요리 양파 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Onion Kimchi

material
Onion (small ones) 4, 2 tablespoons coarse salt, radish (2cm) 1 pieces, leek 8 stalks, carrots (2cm) 1 pieces, 2 stalks green onion, kimchi seasoning 2 tablespoons, 1 tablespoon coarse salt

seasoning
Chili powder 50g, 2 tablespoons anchovy sauce, tongmaneul 20g, ginger 10g, green onions 10g, radishes 100g, 1 tablespoon shrimp, boripul 1/4 cup, 1/4 cup kelp broth, a little coarse salt

how to make

1. Prepared by finely chopping radish, garlic, ginger, onion, and green onions

2. Pour the ingredients of 1 into a mixer, shrimp sauce, fish sauce, kelp, water,

3. Put 2 ingredients in a mixing bowl and add salt and mix well.

4. Mix the red pepper powder in 3 ingredients and mix well.

5. Remove the onion skin, rinse thoroughly, then cut the +

6. Soak onion in salt water for about 1 hour.

7. Prepare carrots and onion beans with 2 cm of leek, side-wave and prepare them with kimchi sauce.

8. Put the marinated chilled half-day dueotdaga small onion sheath where Nancy put it in the bucket and dump the rest of the cattle.

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