양파 김치
재료
양파(작은 것)4개, 굵은 소금2큰 술,무(2cm)1토막, 부추8줄기, 당근(2cm)1토막, 쪽파2줄기, 김치 양념2큰 술, 굵은소금1큰 술
양념
고춧가루 50g, 멸치액젓2큰 술, 통마늘 20g, 생강 10g, 대파10g, 무 100g, 새우젓 1큰 술, 보리풀1/4컵, 다시마 육수 1/4컵, 굵은소금조금
만드는 법
1. 무, 마늘, 생강, 양파, 대파를 잘게 썰어서 준비하기
2. 1의 재료를 믹서에 풀, 새우젓, 액젓, 다시마 우린 물을 넣어서 곱게 간다
3. 2의 재료를 믹싱볼에 넣고 소금을 넣어서 잘 섞는다
4. 3의 재료에 고춧가루를 넣어서 잘 섞은 다음 통에 담아서 냉장 보관
5. 양파는 껍질을 제거한 다음 깨끗이 씻어서 + 자로 칼집을 낸다
6. 소금물에 양파를 1시간 정도 담가 가운데 +자가 절여지면서 잘 벌어지도록 절인다.
7. 부추, 쪽파 2cm 당근, 양파 채를 썰어 준비하고 김치양념과 버무려 놓는다
8. 양념소를 양파 칼집 낸 곳에 넣고 나머지 소를 다 얹어서 통에 담고 한나절 두었다가 냉장한다.
방송한 요리 양파 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Onion Kimchi
material
Onion (small ones) 4, 2 tablespoons coarse salt, radish (2cm) 1 pieces, leek 8 stalks, carrots (2cm) 1 pieces, 2 stalks green onion, kimchi seasoning 2 tablespoons, 1 tablespoon coarse salt
seasoning
Chili powder 50g, 2 tablespoons anchovy sauce, tongmaneul 20g, ginger 10g, green onions 10g, radishes 100g, 1 tablespoon shrimp, boripul 1/4 cup, 1/4 cup kelp broth, a little coarse salt
how to make
1. Prepared by finely chopping radish, garlic, ginger, onion, and green onions
2. Pour the ingredients of 1 into a mixer, shrimp sauce, fish sauce, kelp, water,
3. Put 2 ingredients in a mixing bowl and add salt and mix well.
4. Mix the red pepper powder in 3 ingredients and mix well.
5. Remove the onion skin, rinse thoroughly, then cut the +
6. Soak onion in salt water for about 1 hour.
7. Prepare carrots and onion beans with 2 cm of leek, side-wave and prepare them with kimchi sauce.
8. Put the marinated chilled half-day dueotdaga small onion sheath where Nancy put it in the bucket and dump the rest of the cattle.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.