더덕김치
[재료] 더덕 600g, 멸치액젓 2T, 종합효소(발효액) 2T, 다진마늘 1t, 고춧가루 3T, 대추채 150g, 부추 100g
1. 더덕은 칼끝을 돌려가며 껍질을 벗긴다. 부드러워지도록 홍두깨로 자근자근 가볍게 두드려준다.
2. 볼에 멸치액젓, 종합효소, 다진마늘을 넣고 섞은 후 고춧가루를 넣어 버무려 양념을 만든다.
3. 부드러워진 더덕을 (2)의 양념에 넣고 조물조물 버무린다.
4. 송송 썬 부추와 대추채를 넣어 한 번 더 살짝 버무린다.
5. 접시에 가지런히 담아낸다.
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Deodok Kimchi
[Ingredients] Doduck 600g, anchovy sauce 2T, total enzyme (fermentation) 2T, chopped garlic 1t, red pepper 3T, jujube 150g, leek 100g
1. Dodok turns the edge of the sword and peels it. To soften it, gently pat it with a blackhead.
2. Add anchovy sauce, synthetic enzyme, and chopped garlic into the bowl, mix with red pepper and mix to make seasonings.
3. Put the softened dodok in the sauce of (2) and simmer the ingredients.
4. Pour the sun-leek and jujube into the sauce and bake one more time.
5. Put it on a plate.
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