무스테이크
[재료] 무 350g, 시금치 1단
[A] 청주 1/2C, 다시마 6*6 1장, 소금 1t
토마토소스: 베이컨 100g, 토마토캔 400g, 설탕 1T, 소금, 후추, 올리브유 적당량
1. 무는 껍질을 벗기고 폭 2cm두께로 썰어 냄비에 넣고 물을 넉넉히 붓고 약불에서 익혀 꼬치로 찔러 숙 들어가면 꺼낸다.
2. (1)의 냄비에 A와 물 2 1/2컵을 넣고 냄비뚜껑을 덮어 30분간 조린다.
3. 베이컨은 1cm폭으로 썰어 프라이팬에 식용유를 둘러 달군 후, 베이컨을 볶아 바삭하게 볶아 기름을 뺀다.
4. (3)의 기름 뺀 베이컨에 나머지 토마토소스 재료를 넣어 걸쭉하게 조린다.
5. 익힌 무는 종이타월로 물기를 닦아내고 달군 팬에 양면을 노릇하게 굽는다.
6. 시금치는 2cm길이로 썰어 팬에 살짝 볶아 아래 깔고, 구운 무를 얹고 소스를 끼얹어 낸다.
방송한 요리 무스테이크 레시피를 참고하세요..
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Beef steak
[Ingredients] No 350g, 1 spinach
[A] Cheongju 1 / 2C, kelp 6 * 6 1, salt 1t
Tomato sauce: bacon 100g, tomato cans 400g, sugar 1T, salt, pepper, olive oil Suitable amount
1. Peel the bark, slice it 2cm thick, put it in the pan, pour enough water, cook it in the fire, pierce it with a skewer, and take it out.
2. Put 2 1/2 cups of A and water in the pot of (1), cover the pot and cook for 30 minutes.
3. Slice the bacon 1cm wide, place the oil around the frying pan, fry the bacon and fry to remove the oil.
4. Add the rest of the tomato sauce ingredients to the bacon with oil (3).
5. Wipe off the water with a paper towel and bake on both sides of the pan.
6. Slice the spinach 2cm long, fry slightly on the pan, put the roasted radish and put the sauce.
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