삼치 된장조림
[재료] 삼치 300g, 된장 1T, 물, 진간장 1/2t, 참기름 1t, 쑥갓 50g, 팽이버섯 1봉지, 빨간고추 1/2개, 매실청, 아마씨유 적당량
1. 삼치는 석장 뜨기를 해서 뼈를 발라내고 먹기좋은 크기로 토막을 낸다.
2. 매실청과 참기름을 뿌려 놓는다.
3. 냄비에 삼치가 잠길 정도로 물을 붓고 된장과 진간장을 넣고 끓인다.
4. 끟으면 삼치 살쪽이 밑으로 가게 놓고 조린다.
5. 쑥갓은 씻어서 5cm길이로 썰고, 팽이버섯은 밑둥을 잘라내고 씻어 물기를 뺀다. 빨간 고추는 어슷하게 썰어서 씨를 털어낸다.
6. 3의 국물이 거의 졸면 쑥갓, 팽이버섯, 고추를 얹어서 아마씨유를 삼치 위에 끼얹어 조린다.
방송한 요리 삼치 된장조림 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Stewed Samchi miso
[Ingredients] 300g of mackerel, 1T of miso, 1 / 2t of sesame oil, 1t of sesame oil, 50g of cilantrum, 1 bag of mushroom, 1/2 red pepper,
1. Samchi makes a bamboo basket and puts out the bones in good size to eat.
2. Sprinkle with plum and sesame oil.
3. Pour enough water into the pan to immerse Samchi, put miso soy sauce and boil.
4. If it is tangled, put it on the bottom and put it on the bottom.
5. Wash the sagittarius and cut it to 5cm length. Cut the stem of the top mushroom and wash and drain it. The red pepper cuts the seeds in a slit.
6. When the soup of 3 almost suffers, put the mugwort mushroom, top mushroom, red pepper and put the flaxseed oil on the mushroom.
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