월남쌈 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 2월 24일 방송한 요리 월남쌈 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

월남쌈

[재료] 라이스 페이퍼 1봉, 닭가슴살 3쪽, 빨간 파프리카 1개, 노란 파프리카 1개, 적양배추 50g, 풋고추 3개, 당근 50g, 통마늘 3개, 통생강 1쪽

[닭가슴살 재움 양념] 매실청 3T, 2배 식초 1T, 소금 약간

[월남쌈 소스] 땅콩버터, 양조식초, 미림, 멸치액젓, 고운 고춧가루

1. 냄비에 물을 붓고 통마늘과 통생강을 넣고 끓으면 닭가슴살을 넣고 뚜껑을 덮어 부드럽게 삶아낸다. 닭가슴살을 3~4등분으로 길게 편 썬다. 닭가슴살 재움 양념을 잘 섞어 썰어둔 닭가슴살을 뜨거울 때 넣어 재워둔다. 간이 베이면 결대로 찢어준다.

2. 파프리카와 풋고추는 씨를 제거하여 채썬다. 적양배추와 당근도 길게 채썬다. 양상추는 낱장씩 떼어 준비한다.

3. 월남쌈 소스를 잘 섞어 냉장고에 차게 보관한다.

4. 미지근한 물에 라이스 페이퍼를 살짝 불린다. 라이스 페이퍼 위에 양상추를 깔고 준비한 재료들을 담아 돌돌 만다. 한입 크기로 자른다.

5. 준비한 월남쌈 소스와 곁들여 낸다.

방송한 요리 월남쌈 레시피를 참고하세요..

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Root wrap

[Ingredients] One bag of rice paper, 3 sides of chicken breast, 1 red paprika, 1 yellow paprika, 50 g red cabbage, 3 green peppers, 50 g carrot, 3 whole radishes,

[Chicken breast sauce] Plum Cheongcheon 3T, 2 times vinegar 1T, Salt slightly

[Roasted rice sauce] Peanut butter, fermented vinegar, mirin, anchovy sauce, fine red pepper powder

1. Pour water into the pot, put the whole gimgal and the ginger, boil the chicken breast, cover the lid and gently boil. Cut the chicken breast into three or four equal portions. Chicken Breast Chicken Breast Chicken Breast Mix well with seasoning and put it in hot water. If it is a simple bay, it will tear as a result.

2. Remove the paprika and green pepper seeds. Chop the cabbage and carrots long. Prepare the lettuce one by one.

3. Mix seasoning sauce well and keep cool in refrigerator.

4. Rice paper is called lightly in warm water. Put the lettuce on top of the rice paper and put the prepared ingredients in the bowl. Cut into bite size.

5. It is served with the prepared South Korean rice sauce.

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