양배추닭고기찌개
[재료] 양배추 1/2개분, 닭다리살 2장(약 450gj), 다시마 8*8 1장, 무, 다진 마늘
식초, 라임즙, 소금, 청주, 간장, 건고추 슬라이스, 통깨, 검은깨, 소금 적당량
1. 냄비에 다시마와 자른 고추, 물 6컵을 넣고 15분정도 끓인다.
2. 닭고기는 껍질을 벗겨내고 소금을 살짝 뿌려 10분정도 둔다. 종이타월로 물기를 닦아낸다.
3. (1)에 (2)의 닭고기와 술 1/2C을 넣고 중불에서 끓인다. 끓어오르면 다시마는 건져내고 약불에서 8분간 끓이며 중간중간 거품은 걷어낸다.
4. 양배추를 넣어 뚜껑을 덮고 약불로 줄여 3-4분간 더 끓인다.
5. 양배추가 물러지면 간장, 식초, 소금, 후추를 넣어 마지막에 라임즙을 뿌려 준다.
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Cabbage chicken stew
[Ingredients] 1/2 cabbage, 2 chicken pods (about 450gj), 1 kelp 8 * 8, radish, chopped garlic
Vinegar, lime juice, salt, sake, soy sauce, dried red pepper slices, sesame, black sesame, salt suitable amount
1. Put kelp, cut pepper and 6 cups of water in a pan and simmer for 15 minutes.
2. Peel chicken, sprinkle with salt and leave for about 10 minutes. Wipe off the water with a paper towel.
3. Put 1 / 2C of chicken and liquor (2) in (1) and simmer in medium heat. When boiled, the kelp is saved, boiled for 8 minutes on a light meal, and the middle bubbles are removed.
4. Put the cabbage, cover the lid, reduce to about fire and boil for 3-4 minutes.
5. When the cabbage is back down, add soy sauce, vinegar, salt, and pepper to the end and pour lime juice at the end.
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