칼칼 김치 칼국수
재료 : 생 칼국수면 300g, 배추김치 300g, 참기름 1큰술, 깨소금 1큰술, 달걀지단 사방 10cm 1장,
대파 1대, 양파 1/2개, 새끼 청어 국물 10컵, 국간장 1큰술, 김칫국물 1컵
1. 생 칼국수면은 훌훌 털어 날가루를 없애고 채반에 놓는다.
2. 배추김치는 가로로 곱게 채 썰고 반은 참기름 깨소금으로 조물조물 무친다.
3. 달걀지단은 얄팍하게 부쳐 곱게 채 썬다.
4. 대파와 양파는 굵게 채 썰고 김칫국물을 따로 받아 놓는다.
5. 냄비에 배추김치 남은 것을 넣고 김칫국물과 함께 볶다가 새끼 청어 국물을 붓고 끓인다.
6. 5에 대파와 양파를 넣어 끓으면 생 칼국수면을 넣고 끓인다. 국간장으로 간을 한다.
7. 살짝 걸쭉한 국물이 생기면서 칼국수 면발이 쫄깃해지면 그릇에 담고 배추김치 무친 것과 달걀지단 채를 소복하게 올려 상에 낸다.
방송한 요리 칼칼 김치 칼국수 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cutting
Ingredients: 300g of raw noodle soup, 300g of cabbage kimchi, 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon sesame seed,
1 large onion, 1/2 onion, 10 cups of herring broth, 1 tablespoon soy sauce, 1 cup of Kimchi juice
1. Remove the raw noodle soup from the flour and put it on a tray.
2. Chinese cabbage kimchi is sliced horizontally and semi-sesame oil sesame salt is added to the plate.
3. Slice the egg into a thin layer.
4. Cut the onions and onions into thick pieces and put the Kimchi juice separately.
5. Put the remaining cabbage kimchi in a pan, stir in the water with Kimchi juice, pour the broth of broiled herring and boil.
6. Put 5 onions and onions in a bowl and add boiled noodle soup. Go to the local soy sauce.
7. When the thick soup comes to light and the noodles become chewy, it is put into a bowl, and the cabbage kimchi, the kimchi, and the egg zander are picked up side by side.
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