게다리 육수
재료 : 게다리(또는 통꽃게) 300g, 청주 1/4컵, 무 100g, 양파 1개, 마늘 10개, 대파 2대, 생수 10컵
1. 게다리 또는 통꽃게 등을 쌀뜨물에 깨끗하게 씻어 물기를 뺀다.
2. 통무 양파 마늘 대파는 각각 씻어 물기를 뺀다.
3. 냄비에 청주를 붓고 끓으면 게다리를 넣어 끓인 후에 생수를 붓고 무 양파 마늘 대파를 넣어 끓인다.
4. 센 불에서 20분, 약한 불에서 40분 이상 뭉근하게 끓여 구수하고 감칠맛이 우러나면 면 보자기에 걸러 맑은 국물만 받아 밑국물로 쓴다.
방송한 요리 게다리 육수 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Gagi soup
Ingredients: 300g of crab (or whole crab), 1/4 cup of sake, 100g of radish, 1 onion, 10 garlic, 2 large pieces, 10 bottles of water
1. Wash the stomach or chestnut crab thoroughly with rice and drain it.
2. Remove garlic and onion garlic onion, respectively.
3. Pour sake into the pan and boil it. If you boil it, boil it. After boiling, pour the boiled water and add onions and garlic.
4. If you boil it for 20 minutes in a light bulb for 40 minutes or more and light it for 20 minutes, and if you get a rich flavor, you can filter it with a wrapping cloth and use pure broth as a broth.
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