가지포타쥬
[재료] 가지 작은 것 5개, 양파 200g, 닭가슴살 130g, 소금, 식용유, 흑후추 적당량
A: 우유 1C, 생크림 1C, 버터 2T, 소금 1t, 강후추 약간
1. 가지는 꼭지를 떼고 껍질을 벗겨 3mm로 썰어 볼에 담고 소금 2t를 물 3C에 넣고 4분정도 담가두었다 꼭 짠다. (벗긴 껍질도 버리지 말고 무쳐 먹는다.)
2. 양파는 툭툭 다져두고 닭가슴살은 잘게 다져둔다.
3. 프라이팬에 식용유 3T넣고 , 가지와 양파, 닭가슴살을 넣고 볶는다. 전체에 윤기가 돌면 물 3C를 넣고 뚜껑을 덮고 5-7분정도 끓여준다.
4. 불 끄고 뚜껑을 열고 푸드 프로세서(믹서)에 넣어 페스토 상태로 만든다.
5. (4)에 A를 넣고 불을 다시 켜고 한소끔 더 끓인다.
방송한 요리 가지포타쥬 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Eggplantage
[Ingredients] 5 small pieces, onion 200g, chicken breast 130g, salt, cooking oil, black pepper suitable amount
A: Milk 1C, fresh cream 1C, butter 2T, salt 1t, some pepper
1. Remove the stem, peel it off, cut it into 3mm, put it in a bowl, put 2t of salt in 3C of water, soak for 4 minutes and squeeze it. (Do not throw away the peeled skin.
2. Onion is tough and chicken breast is chopped finely.
3. Put 3 tons of cooking oil in a frying pan, add eggplant, onion, chicken breast and fry. Put the water 3C on the whole surface, cover and cover for 5-7 minutes.
4. Turn off the heat, open the lid and put it in the food processor (mixer) to make pesto.
5. Put A in (4) and turn on the light again.
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