더덕조림
[재료] 더덕 5뿌리(100g), 녹말 1/2T, 대추 1개, 풋고추 1/2개
[밑간양념] 참기름, 소금 약간
[조림양념] 물 1/2C, 만능간장 1/2t, 설탕 약간, 참기름 약간
1. 더덕은 껍질을 나선형으로 돌려깎고 길이로 반 갈라 5cm정도 크기로 썬다.
2. 더덕은 고운소금, 참기름에 버무려서 묻혀 살짝 튀긴 다음, 냄비에 담고 물, 만능간장, 설탕, 참기름을 넣고 조린다.
3. 대추는 돌려 깎아 씨를 발라내 채 썰고 풋고추는 어슷하게 썰어 씨를 털어낸다.
4. 더덕은 말갛게 될 때까지 조리다가 대추와 풋고추를 넣어 뒤적인다.
방송한 요리 더덕조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stewed dodok
[Ingredients] Root of dodec 5 (100g), starch 1 / 2T, jujube 1, green pepper 1/2
[Seasoning] Sesame oil, salt slightly
[Simmered sauce] water 1 / 2C, universal soy sauce 1 / 2t, a little sugar, a little sesame oil
1. Deoduck turns the skin into a spiral and cuts it into pieces about half inch in length.
2. Doduck is dipped in salt and sesame oil, fried slightly, then put in a pan, add water, soy sauce, sugar, sesame oil and boil.
3. Cut the jujube, cut the seeds, cut the chopped green pepper and cut off the seeds.
4. Dodok is cooked until it is red and put jujube and green pepper.
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