더덕 부각
재료
더덕 300g, 다시마육수 2컵. 찹쌀가루 1컵. 조선간장 1/2큰 술, 소금 1/4작은 술, 설탕 1/2큰 술, 참기름 1큰 술, 흑임자
1. 더덕은 깨끗이 씻어 껍질을 벗기고 길이로 반을 가르고 밀대로 자근자근 두드려 넓게 펴서 소금으로 약간 밑간을 한다.
2. 다시마 육수에 찹쌀가루를 넣어 되직하게 풀을 쑨다.
3. 찹쌀풀에 조선간장, 소금, 설탕, 참기름을 넣어 골고루 섞는다.
4. 밀어놓은 더덕에 찹쌀풀을 아래위로 바르고 흑임자를 뿌려 채반에 놓고 습기가 없고 바람이 잘 통하는 그늘에 말린다.
5. 130~150도의 기름에 튀겨 설탕을 살짝 뿌린다.
방송한 요리 더덕 부각 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Deutsche
material
300g of doduk, 2 cups of seaweed soup. 1 cup of glutinous rice powder. Korean soy sauce 1/2 teaspoon, 1/4 teaspoon salt, 1/2 teaspoon sugar, sesame oil 1 teaspoon, black tea
1. Rinse thoroughly, peel it off, peel it in half lengthwise, tap it with a spatula, spread it wide and spread it slightly with salt.
2. Put the glutinous rice flour into the kelp soup and pour over it.
3. Add glutinous soy sauce, salt, sugar, and sesame oil to glutinous rice paste and evenly mix.
4. Apply glutinous rice on top of the duck dough and spray it with black seeds and dry it in a damp, windy shade.
5. Sprinkle sugar slightly with frying oil at 130 ~ 150 degrees.
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