양배추 김치
재료 : 양배추, 마늘(간마늘), 쪽파, 홍고추, 고운 고춧가루, 무, 배, 소금, 뉴-슈가
1. 양배추를 먹기 좋은 크기로 잘라준다.
2. 무와 배도 먹기 좋은 크기로 얇게 잘라준다.
3. 손질한 양배추에 끓인 소금물을 부어 익혀준다.
(물에 소금을 넣고 끓인 것을 양배추에 부어 담가 익혀준다.)
4. 잘게 자른 무, 배, 홍고추, 쪽파와 다진 마늘, 고운 고춧가루, 소금을 물에 개어준다.
5. 데친 양배추를 건져 완성된 양념에 넣어준다.
6. 실온에서 3일간 숙성시켜준 후 냉장 보관하여 먹는다.
방송한 요리 양배추 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cabbage kimchi
Ingredients: cabbage, garlic, garlic, red pepper, red pepper powder, radish, pear, salt,
1. Cut the cabbage in good size to eat.
2. Cut radish and pear thinly in a good size to eat.
3. Pour boiled salt water on the prepared cabbage and let it cook.
(Put salt in water and boil it in cabbage.
4. Pour finely chopped radishes, pears, red pepper, chopped garlic, chopped red pepper powder and salt into the water.
5. Remove boiled cabbage and put it in the finished sauce.
6. It is matured at room temperature for 3 days, then it is kept refrigerated.
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