무청
재료
무 5kg (두툼한 무 3개 정도), 설탕 5kg, 올리고당 700g, 생강 300g,
소금 약간
만드는 법
1. 무는 소금물에 깨끗이 씻어 물기를 닦아낸다.
2. 사방 2cm 크기로 납작하게 썬다. 생강도 깨끗이 씻어 얄팍하게 썬다.
3. 2의 무에 설탕을 같은 비율로 넣고 버무린다.
4. 열탕 소독한 병에 무와 생강을 버무려 담아 올리고당을 넣어 밀봉한다.
5. 그늘지고 통풍이 잘 되는 곳에서 30일 정도 보관한다.
6. 이후 무청은 따라내고 무청건지는 다양한 요리로 활용한다.
방송한 요리 무청 레시피를 참고하세요..
#####################################
Wuqing
material
5kg (about 3 thick), 5kg of sugar, 700g of oligosaccharide, 300g of ginger,
Salt a little
how to make
1. Rinse the brine clean with salt water to wipe the water off.
2. Cut 2cm in size flat. Wash ginger well and slice thinly.
3. Add the same amount of sugar to 2 cups and mix.
4. Squeeze radish and ginger into bottles sterilized with hot water and seal with oligosaccharide.
5. Store in a shady, well ventilated place for 30 days.
6. Afterwards, Wuqing will follow and use Wuqing Guanji as various dishes.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.