홍합밥
불린 쌀 3컵, 홍합 1kg, 홍합 삶은 물 2컵 반
비빔양념장 - 간장 2큰술, 고춧가루 1작은술, 통깨 1/2작은술, 참기름 1큰술, 청양고추 다짐 2큰술
1. 홍합은 수염을 떼고 비벼 깨끗이 씻은 후 물 1컵을 붓고 뚜껑을 닫아 입이 벌어질 때까지 익힌다.
2. 홍합 살은 발라내고 국물은 따로 챙겨 밥 육수로 사용한다.
3. 불린 쌀에 홍합 삶은 물을 붓고 홍합살을 얹어 밥을 짓는다.
4. 밥이 다 완성되면 양념장을 얹어 비벼 먹는다.
방송한 요리 홍합밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mussels rice
3 cups of boiled rice, 1 kg of mussel, 2 cups of boiled mussel
Bibim sauce - 2 tablespoons soy sauce, 1 teaspoon red pepper powder, 1/2 teaspoon sesame seeds, 1 tablespoon sesame oil, Cheongyang red pepper 2 tablespoons
1. Remove the whiskers and rinse them thoroughly, pour 1 cup of water, close the lid, and cook until the mouth opens.
2. Mussel flesh is sprinkled, broth is taken separately and used as rice soup.
3. Pour mussel into boiled rice and cook rice with mussel flesh.
4. When the rice is finished, put on the sauce and rub it.
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