도루묵 깍두기
재료 : 도루묵 10마리, 무 1kg 3개, 소금, 생강, 마늘, 소주, 홍합, 고운 고춧가루, 굵은 고춧가루, 조밥
1. 하루 전에 도루묵을 잘 손질해서 소주와 소금 1컵으로 절여 놓는다.
2. 절인 도루묵에 먼저 고운 고춧가루 굵은 고춧가루로 버무린다.
3. 무를 좀 큰 사이즈로 썰어 같은 방법으로 고춧가루로 색을 입힌다.
4. 홍합 삶은 물에 마늘, 생강, 고운 고춧가루, 조밥을 섞어 양념장을 만들어 놓는다.
5. 충분히 고춧가루에 색깔이 입혀지면 다 같이 버무려서 꼭꼭 눌려서 2개월간 삭혀 완성한다.
방송한 요리 도루묵 깍두기 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dumpling kakdugi
Ingredients: 10 turtles, 1 kg 1 kg, salt, ginger, garlic, shochu, mussels, red pepper powder, red pepper powder
1. The day before, prepare the suture well and cut into 1 cup of shochu and salt.
2. First, pickled red pepper powder with thick red pepper powder.
3. Slice the radish into a large size and color it with red pepper powder in the same way.
4. Mussel boiled water is mixed with garlic, ginger, red pepper powder, and cooked rice to make marinade.
5. When the red pepper powder is colored enough, all of them are dumped and pressed, and finished for 2 months.
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