홍합 짬뽕국
홍합 500g, 돼지고기 100g, 배추 2잎, 양파 1/2개, 대파 1/2대, 목이버섯 3장, 물 4컵
마늘 1쪽, 생강 1쪽
양념
고기 밑간 - 간장 1작은술, 술 1작은술, 후춧가루 약간
고춧가루 3큰술, 굴소스 1과1/2큰술, 국간장1큰술, 소금, 후추 적당량
1. 양파는 채썰고 대파는 어슷 목이버섯은 작게 찢고 배추는 한입크기로 편으로 어슷썬다.
2. 마늘과 생강은 채썰고 고기는 밑 양념에 재운다.
3. 웍에 식용유를 두르고 마늘, 생강을 넣고 향을 낸다. 향이 나면 돼지고기를 넣고 볶다가 배추, 양파, 목이버섯을 넣고 볶는다.
4. 여기에 홍합을 넣고 고춧가루와 굴소스를 넣은 뒤 입이 벌어질 때까지 볶다가 물을2/3정도 잠길만큼 붓고 배추가 투명해질 때까지 끓인다.
5. 국간장과 소금, 후추로 간을 맞추고 대파를 넣고 한소끔 끓여 불을 끈다.
방송한 요리 홍합 짬뽕국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mussel champion soup
500g of mussel, 100g of pork, 2 leaves of cabbage, 1/2 onion, 1/2 pike, 3 pieces of mushroom, 4 cups of water
One side of garlic, one side of ginger
seasoning
Meat base - 1 teaspoon soy sauce, 1 teaspoon liquor, black pepper slightly
3 tablespoons red pepper powder, 1 ounce oyster sauce, 1 tablespoon soy sauce, salt, pepper Appropriate amount
1. Chop the onion, cut the green onions, cut the mushrooms a little, and cut the cabbage into pieces.
2. Garlic and ginger are sliced and the meat is put on the spice.
3. Put the oil on the wok, put garlic and ginger, and give incense. When it smells, add pork and fry, then add cabbage, onion, and thyme mushrooms and fry.
4. Put the mussel in it and put red pepper powder and oyster sauce. Then, until the mouth opens, pour it enough to lock 2/3 of water and boil until the cabbage is transparent.
5. Bring soy sauce, salt, and pepper to the liver, put the green onion, boil it, and turn off the fire.
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