충주 묵사발
재료 : 동치미 육수, 동치미 무, 피클링오이, 피클링당근, 청포묵, 도토리묵, 고추, 레디쉬,
샬롯. 식용꽃, 어린잎, 백김치, 김, 영양부추, 배, 매실청, 참기름, 설탕
동치미 만들기
1. 무에 굵은 소금을 뿌리고 이틀을 재워놓은 후, 유자, 배, 실파, 고추를 넣고 이틀 정도 놔둔다
2. 이틀 후, 찹쌀 물을 넣거나 그 상태에서 소금을 넣어 간을 맞춘다,
묵사발 만들기
1. 동치미를 만들 때, 오이와 당근을 모양내어 썰어 같이 집어넣고 익혀준다
2. 동치미 육수를 준비하고 매실청을 조금 넣는다
3. 고명을 준비한다. 백김치의 줄기 부분에 김과 영양부추를 넣고 말아준다
4. 오목한 접시에 청포묵과 도토리묵을 깔고 동치미 육수를 붓는다. 그 위에 백김치 말이, 샬롯, 레디쉬, 식용꽃을 올려 완성한다
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Chungju Muksabal
Ingredients: Dongchimi gravy, Dongchimi radish, Pickling cucumber, Pickling carrot, Cheongpoguk, Acorn mulberry, Red pepper, Reddish,
shallot. Edible flowers, young leaves, white kimchi, leek, nutrition leek, pear, plum blue, sesame oil, sugar
Making Dongchimi
1. Sprinkle some radish with salt and put it on for two days, then put yuzu, pear, onion, and red pepper in it for two days.
2. After two days, add glutinous rice water or put salt in the state,
Create
1. When making dongchimi, take out cucumber and carrots and cut them into pieces.
2. Prepare the dongchimi soup and add a little plum juice.
3. Prepare your name. Put Kim and nutritious leek in the stem of Baek kimchi
4. Put Cheongpoguk and Daotori-muk on a concave dish and pour Dongchimi soup. On top of that, I finish Baekgimchi horse with Charlotte, Reddish, edible flowers
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