열무김치
재료
열무(연한 것)600g, 굵은소금 2큰 술, 홍고추 3개, 풋고추 1개, 실파 25g, 마늘 ½통, 생강 5g, 고운소금 ½큰 술, 밀가루 풀국 3컵(물3컵, 밀가루 3큰 술), 고운소금 1큰 술
조리법
1. 열무는 깨끗이 손질 후 4~5cm 길이로 썰어 굵은소금을 뿌려 살짝 절인다.
2. 홍고추1개와 풋고추는 어슷썰기하고 실파는 다듬어 3~4cm 길이로 썰어 놓는다. 분량의 물에 밀가루를 넣어 밀가루 풀 국을 끓여 식혀 놓는다.
3. 분마기에 작게 썬 홍고추 2개와 마늘, 생강을 함께 놓고 갈아서 김치양념을 만든다.
4. 절인 열무를 물에 헹구어 건져 물기를 대간 뺀 다음 김치양념과 홍고추, 풋고추, 실파를 넣고 함께 버무려 항아리에 꼭꼭 눌러 담는다.
5. 고추를 갈았던 분마기에 밀가루 풀 국을 붓고, 고운소금으로 간을 하여 항아리에 붓는다.
6. 열무김치가 익으면 열무 물김치 국수를 만든다.
방송한 요리 열무김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Yulmu Kimchi
material
3 cups of water (3 cups of water, 3 tablespoons of flour), 2 tablespoons of salt, 2 tablespoons of salt, 3 red peppers, 1 green pepper, 25 grams of garlic, 5 grams of ginger, 5 grams of ginger, ), 1 tablespoon of fine salt
recipe
1. After finishing clean, cut 4 ~ 5cm long and sprinkle with salt.
2. Cut one red pepper and green pepper in a diagonal shape and trim it in a 3 to 4 cm length. Put the flour in the amount of water and boil the flour paste soup.
3. Put 2 small red pepper seeds, garlic and ginger together and grind to make kimchi sauce.
4. Rinse the pickled radishes in water to remove the juice, then add the kimchi sauce, red pepper, green pepper and green onion.
5. Pour the flour paste into a sprinkling machine and pour it into the jar.
6. When the radish kimchi is ripe, it makes radish water kimchi noodles.
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