배추동치미
재료 : 무1단, 배추 2포기, 쪽파 반단, 청갓 반단, 삭힌 고추 150g ,대추 15개, 청각 한줌,
마늘 350g ,생강70g, 배1개, 대파뿌리 7뿌리
절임물 : 물 20컵, 소금 4컵
동치미국물 : 물 10L, 소금 2컵, 소금물 농도 (3%)
풀국 : 찹쌀가루 10큰술, 콩물 1큰술, 고구마가루 1큰술, 다시마국물 3컵
1. 동치미 무는 무청이 붙어있는 상태로 손질해서 절이기
2. 배추는 반으로 가른 뒤, 소금물에 담가 배춧잎 사이사이 소금 뿌려 절이기
3. 미리 만들어놓은 동치미국물에 풀국 1컵을 넣고 고루 섞기
4. 베 주머니에 파뿌리, 청각, 생강편, 마늘 편을 넣고 김치통 아래에 넣기
5. 배추와 무, 쪽파, 삭힌 고추, 대추 등을 중간중간 켜켜이 넣고 누름돌 누르기
방송한 요리 배추동치미 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Chinese cabbage dongchimi
Ingredients: 1 radish, 2 Chinese cabbage, 2 sides, 2 cheeks, 150g red pepper, 15 jujube,
350g of garlic, 70g of ginger, 1 pear, 7 roots
Pickles: 20 cups water, 4 cups salt
Dongchimi soup: 10L water, 2 cup salt, salt water concentration (3%)
Grilled rice: 10 tablespoons of glutinous rice flour, 1 tablespoon soybean meal, 1 tablespoon of sweet potato flour, 3 cups of kelp soup
1. Tongchimi is made by cutting the state with sticky
2. After cutting the cabbage in half, soak it in brine and sprinkle salt between the cabbage leaves.
3. Put 1 cup of rice in the Dongchimi soup made beforehand and mix it evenly
4. Put papuri, hearing, ginger and garlic pieces in the pouch and put them under the kimchi cask
5. Put Chinese cabbage, radish, sashimi, red pepper, jujube in middle middle position and press push
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