인삼 나박김치 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 15일 방송한 요리 인삼 나박김치 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

인삼 나박김치

재료

인삼 4뿌리,무 1/5개, 알배추 1/2통, 미나리 한줌,

홍고추 2개, 소금 2큰술, 물 2리터, 면보

국물재료: 배 1개, 양파 1개, 마늘 5쪽, 생강 약간

(또는 잘 익은 김칫국물)

만드는 법

1. 인삼은 어슷썰고, 무와 배추는 한 입 크기로 썰어 소금에 살짝 절인다

2. 미나리는 3cm길이로 썰고, 홍고추는 어슷썬다

3. 물에 소금을 넣어 잘 녹여둔다

4. 국물재료를 곱게 갈아 면보로 걸러 3의물과 섞어 소금으로 간을 맞춘다

5. 김치통에 4의 국물재료와 절인 인삼, 무, 배추, 홍고추, 미나리를 넣어 하룻밤 숙성 후 냉장고에 넣어 보관한다

6. 맛있게 익은 김칫국물이 있다면 물에 김칫국물을 면보로 걸어 만들어도 맛있다

방송한 요리 인삼 나박김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Ginseng or pak kimchi

material

Ginseng 4 roots, 1/5 radish, 1/2 cabbage, half parsley,

2 red peppers, 2 tablespoons salt, 2 liters of water, cotton balls

Ingredients: 1 pear, 1 onion, 5 garlic, ginger slightly

(Or ripe gingerbread water)

how to make

1. Cut the ginseng slices and cut the radishes and cabbage into one size and pick them in salt.

2. Cut the buttercups to 3cm length, and cut the red pepper to cut it.

3. Put the salt in the water and dissolve it well.

4. We cut soup material finely and cut with cotton cloth and mix with 3 things and set salt with salt

5. In a kimchi jar, put 4 soup ingredients, pickled ginseng, radish, Chinese cabbage, red pepper, and buttercup, and store in a refrigerator after aging overnight.

6. If you have delicious ripe Kimchi water, you can make Kimchi water by walking on the water.

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