냉이된장장아찌
재료
냉이 600g, 된장 1/2컵, 무청 3큰 술
만드는 법
1. 냉이는 다듬어 씻어 물기를 뺀다.
2. 쌀뜨물이 끓으면 다듬은 냉이를 데쳐서 찬물에 헹궈 물기를 꼭 짠다.
3. 부들부들하게 채반에 냉이를 펼쳐 물기를 말려준다.
4. 큰 볼에 된장을 담고 무청을 넣어 버무려 짠맛을 조금 가시게 한다.
5. 냉이를 된장에 버무려 밀폐용기에 담는다. 된장을 덮어 방부효과를 준다.
6. 냉장고에 넣어 10일 정도 맛이 배면 된장을 살살 발라낸 냉이를 송송 썰어 참기름 파 마늘 깨소금을 넣어 조물조물 무쳐 먹거나 찌개, 국 등으로 먹는다.
방송한 요리 냉이된장장아찌 레시피를 참고하세요..
#####################################
Pickled bean paste
material
600g of crab, 1/2 cup of miso, 3 tablespoons of Wuqing
how to make
1. Wash the mildew and wash it off.
2. When the rice is boiled, crush the crushed coconut, rinse it in cold water and squeeze the water.
3. It spreads the crotch on the dough and dries the dripping water.
4. Put the miso in a large bowl and put the mushrooms to make a little salty taste.
5. Mix the cucumber in miso and place in a sealed container. Cover the miso to give a preservative effect.
6. Put it in the refrigerator for about 10 days, and then slice the mackerel, which is grated on the back side, and put sesame oil, garlic, sesame, salt, salt, etc. in a bowl.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.