시래기밥
[재료] 쌀: 멥쌀+찹쌀 400g (물2컵), 삶은 시래기 200g, 들기름 1T
[양념] 만능간장 3T, 다진 마늘 1/2T, 다진 파 1T, 들기름 1T
[과정]
1. 쌀은 깨끗이 씻어 5분 정도 물에 담구어 둔 다음 체에 건져 30분정도 물기를 빼 둔다.
2. 삶아둔 시래기는 3cm길이로 잘라 양념재료들을 넣어 조물조물 무쳐둔다.
3. 냄비에 들기름 1T를 넣고 가열한 다음 1을 넣어 쌀을 살짝 볶는다.
4. 2를 넣고 같이 살짝 볶은 다음 물을 넣는다.
5. 뚜껑을 덮고 강불에서 밥을 익히다 끓어오르면 약불로 줄이고 10분정도 밥을 뜸들인 다음, 마지막 10초정도 강불에서 가열한 다음 불을 끄고 5분정도 둔다.
6. 양념간장을 곁들여 낸다.
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Sagami rice
[Ingredients] Rice: rice + glutinous rice 400g (2 cups of water), boiled seaweed 200g, perilla 1T
[Seasoning] All-purpose soy sauce 3T, chopped garlic 1 / 2T, chopped 1T, perilla 1T
[process]
1. Rinse the rice thoroughly and immerse in water for about 5 minutes, then drain it to the sieve and drain it for about 30 minutes.
2. Cut the boiled seaweed into 3cm length and put the seasoning ingredients in it.
3. Add 1 teaspoon oil to the pan, heat it and add 1 to fry the rice.
4. Add 2, stir gently, and add water.
5. Cover the lid and cook the rice in the fire. When it boils, reduce it to about fire, heat the rice for about 10 minutes, heat it in the fire for the last 10 seconds, turn off the fire and leave it for 5 minutes.
6. Add seasoned soy sauce.
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