대하 시래기 찜
재료 : 대하(새우) 12마리 무100g 시래기200g 양파1/2개 대파1대 팽이버섯1봉지 미나리50g 소금 약간
(찜 양념장) 고운 고춧가루 3큰술, 참기름 1큰술, 참치액 1큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강1/4작은술
물엿 1큰술, 맛술 1큰술, 후춧가루 약간, 물녹말 2큰술
1. 대하는 수염을 자르고 두 번째 마디 등 쪽에서 내장을 뺀 후에 씻어서 건져 물기를 뺀다.
2. 무는 사방 4cm 크기로 납작하게 썰고 양파와 대파는 굵게 채 썬다.
3. 시래기는 쌀뜨물에 담가 3시간 이상 불린 후에 그대로 냄비에 담아 삶아 찬물에 헹궈 건져 껍질을 벗기고 7cm 길이로 썬다.
4. 팽이버섯은 밑동을 자르고 물에 헹궈 물기를 털고 미나리는 다듬어 씻어 4cm 길이로 썬다.
5. 고운 고춧가루를 볼에 담고 참기름과 참치액 맛술을 넣어서 고루 저어 고춧가루가 빨갛게 불리면 나머지 양념을 물녹말만 빼고 모두 넣어 잘 섞는다.
6. 냄비에 준비한 우거지를 깔고 그 위에 대하를 모두 넣고 5의 양념장으로 버무려 뚜껑을 덮은 후에 중간 불에서 찜한다.
7. 해물에서 진액이 나와 양념장과 버무려 맛이 들면 팽이버섯을 넣어 한소끔 볶은 후에 물녹말을 붓고 미나리를 넣어 걸쭉한 상태로 버무려 소금으로 간을 맞춰 먹는다.
방송한 요리 대하 시래기 찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Steamed prawns
Ingredients: prawns (shrimp) 12 grains 100 g Seagrass 200 g Onion 1/2 pike 1 large pike mushroom 1 bag parsley 50 g salt
(Steamed sauce) 3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon of tuna liquid, 1 tablespoon chopped garlic, 1/4 teaspoon of chopped ginger
1 tablespoon of syrup, 1 tablespoon of liquor, a little of black pepper, 2 tablespoons of water starch
1. Cut the beard and remove the internal organs from the second node, then rinse out and drain.
2. Cut 4cm bite flat onion and chopped onion and chopped onion.
3. Syringes are soaked in rice, soak for 3 hours or more, then boil them in a pan, boil them, rinse them in cold water, peel them, and cut them to 7cm length.
4. Cut the base mushrooms and rinse in water, shake off the water, wash the parsley, wash and cut 4cm long.
5. Put the red pepper powder in a bowl and add sesame oil and tuna liquor to the bowl. If the red pepper powder is called red, add the remaining sauce, except the water starch, and mix well.
6. Put the pan on the pan, put the pan on top of it, cover it with a spoon of 5, and put it in the medium fire.
7. When seaweed comes out from seafood and flavored with marinade, put on top mushrooms and stir it. After pouring the starch, pour water starch and add buttercup to thicken and mix with salt.
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