대하장
재료 : 대하 30마리, 굵은소금 3큰술, 쪽파, 청양고추 약간씩, 통깨 약간,
(장물) 조선간장 1컵, 다시마 우린 물 1과 1/2컵, 청주 1/4컵, 생강 1톨, 마늘 2통, 양파 1개, 대파 1개,
올리고당 1/4컵, 설탕 2큰술, 사과 1개, 통후추 10개, 월계수잎 3장
1. 대하는 굵은 소금에 헹궈 건져 수염과 대가리 앞쪽을 자르고 등쪽 두 번째 마디에서 내장을 뺀 후에 씻어 물기를 뺀다.
2. 쪽파와 청양고추는 송송 잘게 썬다.
3. 냄비에 조선간장을 붓고 다시마 우린 물과 청주를 붓고 생강과 마늘을 슬라이스 해서 넣고 양파를 껍질째 6등분해서 넣고 대파는 큼직하게 썰어 넣는다.
4. 3을 한소끔 끓으면 올리고당 설탕 사과를 채 썰어 넣고 통후추 월계수잎을 넣어 약한 불에서 30분 정도 은근하게 끓인다. 끓인 장물을 차게 식혀 베보자기에 걸러 맑게 거른다.
5. 밀폐용기에 담은 대하장에 4를 붓고 냉장고에서 3일 정도 삭혀 바로 먹는데 그릇에 대하장을 담고 쪽파와 청양고추 깨를 뿌려 낸다.
방송한 요리 대하장 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Major
Ingredients: 30 grains, 3 tablespoons of coarse salt, Saffa, Cheongyang pepper slightly,
1 cup of soy sauce, 1 ounce of water, 1/4 cup of sake, 1 teaspoon of ginger, 2 tins of garlic, 1 onion, 1 onion,
1/4 cup of oligosaccharide, 2 tablespoons of sugar, 1 apple, 10 peanuts, 3 laurel leaves
1. Rinse in a large amount of salt to remove the beard and forehead, remove the intestine from the second node, and wash and drain it.
2. Cut the chopped chicken and red pepper into small pieces.
3. Pour the Korean soy sauce into the pan, pour kelp, water and sake, slice the ginger and garlic, add the onion to the skin in six equal portions, and cut the large pieces deeply.
4. If you boil 3 a little, cut into a sugar apple oligosaccharide, put the leaf of Leptosporium laurel and boil it for 30 minutes in a weak fire. Cool the souvenirs and cool them by filtering them.
5. Pour 4 cups into a large container filled in an airtight container. Then, put 3 cups in the refrigerator for about 3 days, then put the container in a bowl and sprinkle sesame and chili pepper sesame seeds.
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