홍합대파고추장찌개
[재료] 돼지고기 등심 100g, 홍합 100g~150g, 감자 2개, 애호박 1/2개, 양파 1/2개, 대파 1/2줄기, 매운고추&붉은고추각1개, 멸치 육수 3~4컵
[양념재료] 고추장1큰술,고춧가루2큰술, 다진마늘1큰술, 다진생강1작은술, 참기름1작은술,
소금, 후추, 국간장약간. 청주1큰술
1. 돼지고기는 고춧가루, 고추장, 다진 마늘, 다진 생강, 청주, 후추에 버무려 준비하고
홍합은 흐르는 물에 깨끗이 씻어 준비한다.
2. 애호박과 감자는 주사위 모양으로 썰어주고, 양파와 대파 고추는 채썰어 준비한다.
3. 냄비에 기름을 두른 뒤 대파와 양파를 볶아 향을 내어준 뒤 홍합과 양념한 돼지고기를
볶아주고 멸치 국물을 넣고 감자와 고추를 넣어 끓여준다.
4. 한소끔 끓어오르면 애호박과 다진 마늘을 넣고 끓여준 뒤 소금, 후추 간하여 완성한다.
방송한 요리 홍합대파고추장찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mussel Daepa Hot Pepper Paste
[Ingredients] 100g of pork sirloin, 100g ~ 150g of mussel, 2 potatoes, 1/2 zucchini, 1/2 onion, 1/2 stalk, 1 hot pepper & red pepper, 3 ~ 4 cups of anchovy broth
[Seasoning ingredients] 1 tablespoon of red pepper paste, 2 tablespoons red pepper powder, 1 tablespoon chopped garlic, 1 teaspoon chopped ginger, 1 teaspoon sesame oil,
Salt, pepper, soy sauce slightly. 1 tablespoon of sake
1. Prepare pork with red pepper powder, hot pepper paste, chopped garlic, chopped ginger, sake, pepper
Prepare the mussels by rinsing them with running water.
2. Slice the zucchini and potatoes in the shape of a dice. Prepare onion and chopped red pepper.
3. Put the oil in a pan, roast onions and onions and spice it out. Then add mussels and seasoned pork
Fry, add anchovy broth, boil the potatoes and pepper.
4. Once boiled, add zucchini and chopped garlic, boil and finish with salt and pepper.
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