도토리묵밥
재료 : 도토리 묵 100g, 현미밥 1공기, 김치 50g, 김 가루 20g, 달걀 1개, 오이, 청홍고추 1개씩
육수 - 멸치 100g, 물 10컵, 마늘 2쪽, 대파 1/3대, 마른 고추 1개,
양파 1/2개, 맛술 1큰 술, 국간장 1큰 술, 소금 1작은 술
만드는법
1. 멸치 대가리와 내장을 제거하여 냄비에 볶다가 물과 마늘, 대파, 마른고추,
양파를 넣어 끓여 체에 걸러 육수를 만든다.
2. 걸러 놓은 육수에 맛술, 국간장, 소금, 소금을 넣어 식혀준다.
3. 밥 위에 김치, 달걀지단, 묵, 청. 홍고추, 채 썬 오이를 올리고 식혀놓은 육수를 부어주고
김 가루를 올린다.
tip
- 겨울철에는 따뜻한 육수를 사용해도 좋다.
- 기호에 따라 식초를 넣어 먹어도 좋다.
방송한 요리 도토리묵밥 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Doritomi rice
Ingredients: Acorn rosemary 100g, brown rice 1 air, 50g kimchi, 20g of powdered rice, 1 egg, 1 cucumber, 1 blue pepper
100g of broth - anchovy, 10 cups of water, 2 garlic, 1/3 large pieces, 1 dry chili,
1/2 onion, 1 teaspoon of liquor, 1 teaspoon of soy sauce, 1 teaspoon of salt
how to make
1. Remove the anchovy head and internal organs and fry them in a pan. Add water, garlic, green onions,
We add onion and boil and sieve to make broth.
2. Add seasonings, soup soy sauce, salt and salt to cool the filtered broth.
3. Kimchi, egg roll, jelly, blue on rice. Sprinkle red pepper, chopped cucumber and pour the chilled broth.
Raise the flour.
tip
- You can use warm broth in winter.
- It is good to eat vinegar according to the symbol.
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