<부추 새우살 완자탕>
재료
부추 50g, 생새우살 곱게 으깬 것 200g, 생표고버섯 1개, 물 4컵, 국물용 멸치 12마리, 다시마 10cm, 곱게 채를 썬 마늘 1개,
양념
참치액 1/2큰술, 소금 1/2작은술, 후추 약간
새우살 양념
곱게 다진 당근 2큰술, 달걀흰자 2큰술, 감자전분 3~4큰술, 다진 생강 1/2작은술, 후춧가루
만드는 법
1. 손질한 멸치와 다시마를 찬물에 넣고 끓인 후 다시마는 건지고 멸치는 10분 후 건져내 멸치 육수를 준비한다.
2. 새우살은 곱게 다져 달걀흰자, 당근, 다진 생강, 후춧가루를 넣고 감자 전분을 넣어 반죽을 만든다.
3. 표고버섯은 기둥을 떼고 3mm 폭으로 썰고, 부추는 3cm 길이로 자른다.
4. 지름 3cm 크기의 완자를 동그랗게 만든다.
5. 끓는 육수에 새우 완자를 넣고 위에 뜰 때까지 끓이다 표고, 채 썬 마늘을 넣고 참치액, 소금, 후추로 간을 맞춘다.
6. 부추를 넣고 끓이다가 푸른색이 있는 상태에서 바로 불을 끈다.
방송한 요리 부추 새우살 완자탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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<Leek shrimp salmon roe>
material
Leek 50g, fresh shrimp 200g, green mushroom 1, 4 cups of water, 12 anchovies for soup, 10cm of kelp, 1 garlic clove,
seasoning
1/2 tsp tuna juice, 1/2 teaspoon salt, pepper
Shrimp seasoning
2 tablespoons of finely chopped carrots, 2 tablespoons of egg white, 3 ~ 4 tablespoons of potatoes, 1/2 tsp of chopped ginger,
how to make
1. Add the prepared anchovy and kelp into cold water, boil it, drain the kelp and drain the anchovy after 10 minutes and prepare anchovy broth.
2. Shrimp finely grind the egg whites, carrots, minced ginger, put pepper and put potato starch to make the dough.
3. Remove the shiitake mushrooms, cut into 3mm width, and cut the leek 3cm long.
4. Round the ball of 3cm in diameter.
5. Add the shrimp balls to the boiling broth, boil until the top appears, add the garlic, and mix the tuna juice, salt and pepper to the liver.
6. Put the leek and boil, then turn off the light immediately.
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