총각김치
재료
총각무 3단 (6kg)
양념 : 황태다시마풀국 2컵,고춧가루1컵,마른고추1컵,멸치액젓 1/2컵,새우젓 3스푼
마늘2/3컵,다진 생강 1/2큰술,산야초발효액1컵
만드는 법
1. 총각무는 작고 단단한 것을 골라 뿌리 부분을 잘라내고 무청과 무 사이를 깨끗이 다듬어 7:1비율로 3시간 정도 절여 씻은 후 2등분한다
2. 황태다시마육수에 찹쌀가루를 넣어 풀국을 쑨다
3. 마른 고추는 1cm 크기로 잘라 물에 한번 헹궈 확독에 간다.
4. 풀국에 분량의 양념을 넣어 섞는다
5. 섞어진 양념에 절여진 총각무를 넣고 골고루 버무린 다음 몇 가닥씩 손에 쥐고 타래를 지어 통에 담아 하룻밤 상온에 두었다가
냉장고에 넣어 일주일 간 익힌다.
방송한 요리 총각김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Bamboo kimchi
material
Three-stage general affairs (6kg)
Seasoning: 2 cups of kelp seaweed, 1 cup of red pepper powder, 1 cup of dried red pepper, 1/2 cup of anchovy fish sauce, 3 tablespoons of shrimp
2/3 cups of garlic, 1/2 cup of chopped ginger, 1 cup of soy sauce fermented broth
how to make
1. Select the small and hard one, and cut off the roots, clean the gap between silk and silk, cut into 3: 7 ratio at 7: 1 ratio,
2. Put glutinous rice flour into the seaweed soup of Jeollanam
3. Cut the dried red pepper into 1cm size and rinse it once in the water and go to the confirmation.
4. Add a small amount of seasoning to the whole batch and mix
5. Put the mixed minced horseshoe into the mixed sauce and mix it evenly. Then put a few strands in your hand and put them in a bag and put them in a container overnight.
I put it in the refrigerator for one week.
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