홈메이드 순두부
재료 : 흰콩(백태)500g, 간수 (간수 2큰술, 생수 20큰술 비율로 섞어 놓기)
1. 8시간 정도 불린 흰콩 500g을 믹서에 넣고 곱게 간다
2. 곱게 간 콩을 베주머니에 넣고 손으로 조물조물하며 짠다
3. 냄비에 콩물 담고 약한 불에서 30분 정도 끓이다 간수 2T, 생수 20T 넣어 잘 섞는다
4. 나무주걱으로 잘 저어 순두부를 엉기도록 만든다
방송한 요리 홈메이드 순두부 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Homemade Soy Sauce
Ingredients: White bean (500 g), guard (2 tablespoons of water, 20 tablespoons of water)
1. Add 500 g of white soybeans, 8 hours' worth, to the mixer.
2. Put the finely ground beans in a pouch and hand-knit and squeeze them
3. Put the beans in a pot and boil for 30 minutes in a weak fire. Add 2T of water and 20T of water. Mix well.
4. Stir well with a wooden spatula to make a spoonful.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.