차가버섯 여름 얼갈이김치
[재료]
얼갈이 배추(또는 청방배추 사용 가능) 2kg, 홍고추 간 것 6C, 고춧가루 1/2C,
차가버섯가루 섞은 물 1C, , 새우젓 5T, 매실청 5T, 다진 마늘2T, 다진 생강1/2T, 잔파 1/2단,
소금 3C, 설탕 적당량
[과정]
1. 배추는 끝부분과 아랫둥은 살짝 잘라낸다.
2. 이파리를 뜯어서 흐르는 물에 깨끗이 씻은 다음, 채반에 밭쳐 물기를 뺀다.
3. 굵은 소금을 넣어 절인다.
4. 나른하게 배추가 절여지면 물에 씻어서 채반에 밭쳐 물기를 빼 둔다.
5. 잔파는 먹기 좋은 크기로 썰어 둔다.
6. 큰 믹싱볼에 양념재료를 모두 넣어 잘 섞는다.
7. 절여 둔 배추를 양념과 함께 버무린다.
8. 잔파를 넣어 다시 한 번 슬쩍 버무린다.
9. 맛을 보고 소금, 설탕으로 여분의 간을 맞춘 다음, 통에 담는다.
10. 김치를 버무린 믹싱볼에 차가버섯 우린 물을 부어 양념을 씻어 낸 다음, 9의 김치통에 붓는다.
방송한 요리 차가버섯 여름 얼갈이김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Summer mushroom kimchi with mushroom
[material]
2kg of Chinese cabbage (or Chinese cabbage available), 6C of red pepper, 1 / 2C of red pepper powder,
Water mixed with mushroom powder 1C, shrimp 5T, plum 5T, chopped garlic 2T, chopped ginger 1 / 2T,
Salt 3C, Sugar Appropriate amount
[process]
1. Chinese cabbage cuts off the tip and bottom.
2. Remove the leaves and wash them in running water.
3. We put thick salt and cut.
4. If the Chinese cabbage is picked up slowly, rinse it in the water.
5. Cut the chowder to a good size.
6. Mix all the seasoning ingredients in a large mixing bowl.
7. Stick the pickled cabbage with seasoning.
8. Put the remainder and put it back once again.
9. Taste, add salt and sugar to the extra liver, then put in a container.
10. Mushroom on Mixing Ball with Kimchi We pour water to wash out the seasoning, then pour into 9 Kimchi cask.
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