더덕생채
[재료] 더덕 200g, 고춧가루 1T, 통깨 약간
[양념] 고추장 1T, 청장 1/4t, 깨소금 1/2T, 종합발효액 2T, 다진 파 1/2T, 다진마늘 1/3T, 참기름 1/2T, 식초 1T
1. 더덕은 뿌리고 곧은 어린 더덕을 골라 돌려가며 껍질을 벗긴 뒤 반으로 자르고 물에 담가 씁쓸한 맛을 우려낸다.
2. 물기를 거둔 더덕을 밀대나 칼등으로 자근자근 두들겨 부드럽게 한 뒤 손으로 쪽쪽 가늘게 찢는다.
3. 고운 고춧가루를 조물조물 주물러 더덕에 물을 들인 다음 준비한 양념에 고루 무친다. 마지막에 식초를 넣어 버무리고 통깨를 뿌려 낸다.
방송한 요리 더덕생채 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Doduk
[Ingredients] Doduck 200g, red pepper powder 1T, a little sesame
[Seasoning] Kochujang 1T, Cheongjang 1 / 4t, sesame seed 1 / 2T, synthetic fermentation 2T, chopped 1 / 2T, chopped garlic 1 / 3T, sesame oil 1 / 2T, vinegar 1T
1. Doduck sprinkles, picks straight young dodok, rotates, peels off, cuts in half, drowns in water and worries bitter taste.
2. Bend the duckduk with a dick or a knife to soften it and then tear it to the side with your hand.
3. Sprinkle a fine red pepper powder on a plate, then dip it in a dough. At the end, I put vinegar and sprinkle sesame seeds.
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