감자찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 3월 2일 방송한 요리 감자찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

감자찜

[재료]

감자 800g, 물 1 1/2컵, 굵은소금 1작은술, 들기름 1큰술, 고운소금 약간씩

: 감자를 삶을 때 간이 베도록 룩은 소금을 넉넉히 넣는다.

[곁들임] 차돌박이 150g, 만능간장 적당량, 육수 3큰술, 새우 6마리, 청오이 1/4개, 팽이버섯 1/2봉지, 홍고추 1개

[그밖에] 찹쌀가루 3큰술, 꽃소금 약간, 후춧가루 약간, 참기름 1작은술

[과정]

1. 감자는 껍질을 벗기고 큼직하게 썰어 물에 헹궈 건진다. 냄비에 감자를 담고 잠길 정도로 물을 부어 굵은소금을 넣고 삶아낸다.

2. 팬에 들기름(1큰술)을 두르고 1의 삶은 감자를 넣어 살짝 볶아 고운소금으로 간해 살을 단단하게 만든다.

3. 차돌박이는 먹기 좋은 크기로 썰어 만능간장으로 양념해 슬쩍 볶다가 육수를 붓고 한 번 끓여 불을 끈다.

4. 청오이는 얇게 썰어 고운소금에 살짝 절였다가 물기를 꼭 짠다.

5. 홍고추는 반 갈라 씨를 털어내고 어슷하게 썬다.

6. 새우는 밑간을 한다.

7. 찜 그릇에 감자를 담고 3의 차돌박이를 얹은 후 새우, 오이, 팽이버섯, 홍고추를

찹쌀가루, 꽃소금, 후춧가루, 참기름으로 무쳐서 위에 얹어 김이 오른 찜통에 10분쯤 쪄낸다.


방송한 요리 감자찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Steamed potato

[material]

Potato 800g, 1 1/2 cup water, 1 teaspoon coarse salt, 1 tablespoon sesame oil, fine salt slightly

: Look at the potatoes when you grow a lot of salt, you put a lot.

[Served with] marbled 150g, universal soy sauce, 3 tablespoons of broth, 6 shrimp, 1/4 cucumber, 1/2 bag of mushroom, 1 red pepper

[Other] 3 tablespoons glutinous rice flour, a little flour, a little black pepper, 1 teaspoon sesame oil

[process]

1. Peel the potatoes and chop them thoroughly and rinse with water. Put potatoes in a pan and pour in enough water to boil them. Add the coarse salt and boil them.

2. Fill the pan with oil (1 tablespoon) and boil 1 of the potatoes and fry them slightly.

3. The marbled beef is sliced ​​in good size, seasoned with soy sauce, poured the broth, boil once and boil the fire.

4. Slice the green onion cucumber slices and squeeze the salt with a little salt.

5. The red pepper shakes the Banggalha and cuts it diagonally.

6. Shrimp are seasoned.

7. Put the potatoes in a steamed bowl and put 3 marbled beef, then add shrimp, cucumber, top mushroom,

Glutinous rice flour, kelp salt, pepper powder, sesame oil, and steaming for about 10 minutes in a steamed steaming bowl.

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